tromaktiko: Θα χαθούν τα λεφτά Αννούλα;

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Θα χαθούν τα λεφτά Αννούλα;



Από τη ΠΟΣΔΕΠ
Σήμερα επιδόθηκε στην Υπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Άννα Διαμαντοπούλου αίτηση ανάκλησης της υπ’ αριθ. πρωτ. 1273/21.7.2010 πράξης του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ι. Πανάρετου και ζητείται η πιστή εφαρμογή των όρων της προκήρυξης «ΘΑΛΗΣ» με βάση την οποία υποβλήθηκαν οι προτάσεις των συναδέλφων μας.

Σε χαλεπούς καιρούς και για τα δημόσια οικονομικά και για την Παιδεία και για την Έρευνα, η Κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο την χρηματοδότηση της Έρευνας, αφήνοντας να τιναχθεί στον αέρα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θαλής ύψους 140.000 εκατομμυρίων από πράξεις του Υφυπουργού ο οποίος δρώντας εκτός του κύκλου των αρμοδιοτήτων του επιχειρεί να τροποποιήσει τους όρους της Ανοιχτής Πρόσκλησης για το Πρόγραμμα αυτό.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε στη διάθεση της σχεδόν 5 μήνες, από τότε που ανέλαβε (Οκτώβριος 2009) μέχρι την καταληκτική ημερομηνία (Φεβρουάριος 2010), για να διορθώσει ό,τι θεωρούσε λάθος. Η Υπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της ενώπιον του ορατού κινδύνου οριστικής απώλειας της χρηματοδότησης.
Kαλούμε τους συναδέλφους να αγνοήσουν την παραπάνω πράξη και να μην καταθέτουν τα συμπληρωματικά στοιχεία και τις περιλήψεις στην αγγλική γλώσσα που έχουν ζητηθεί.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης
Καθηγητής Ε.Μ.Π.

Η Γραμματέας
Ευγενία Μπουρνόβα
Αναπλ. Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.
http://valaoritoy.blogspot.com/2010/09/blog-post_6189.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!