tromaktiko: Λίγες σκέψεις...

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Λίγες σκέψεις...



Μετά τον Διαμαντίδη αποφάσισε σήμερα και ο Κώστας Τσαρτσαρής να κουνήσει μαντήλι στην εθνική. Η επιθυμία τους σεβαστή….
Αυτό όμως που με βάζει σε σκέψεις είναι γιατί οι δύο αυτοί αθλητές επιλέγουν να φύγουν τώρα ενώ έχουν τουλάχιστον 3-4 παραγωγικά μπασκετικά χρόνια μπροστά τους;

Η προφανής και εύκολη απάντηση είναι ότι τα παιδιά κουράστηκαν δικαιολογημένα . Δεν είναι και εύκολο για έναν αθλητή να παίζει χειμώνα καλοκαίρι σε τόσο υψηλό επίπεδο καταπονώντας τον οργανισμό του.

Έγω όμως θα ήθελα να σκεφτούμε λιγο παραπάνω και να δούμε την όλη κατάσταση από ένα άλλο πρίσμα.

Ρωτάω…. μήπως τα συγκεκριμένα παιδιά αποχωρούν γιατί βλέπουν κάτι που ο απλός καθημερινός άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται έξω από αυτό το σύστημα δεν μπορεί να το δεί; Μήπως τα παιδια μας διακρίνουν σιγά σιγά την πτώση του αθλήματος  αυτού που τόσες και τόσες χαρές μας έχει δώσει;

Για να προλάβω τους βιαστικούς… φυσικά και δεν εννοώ ότι ξαφνικά η εθνική καταστρέφεται. Η εθνική θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια να πηγαίνει καλά δεν ξέρω αν θα πρωταγωνιστεί αλλά σίγουρα θα έχει μια αξιοπρεπέστατη παρουσία.

Σε αυτό που στέκομαι δεν είναι η εθνική αυτή καθαυτή αλλά αυτό που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτή. Ας αρχίσουμε με τους οπαδούς. Οι απαιτήσεις δικαιολογημένα έχουν μεγαλώσει…. Ξέρουμε ότι μπασκετικά είμαστε δυνατοί και για αυτό θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα ψηλά….. Ομως μην γινόμαστε υπερβολικοί…. Μην περιμένουμε στην γωνία για να κατακρίνουμε και να κατηγορήσουμε τους παίκτες που τόσα χρόνια μας έχουν ‘’ψηλώσει’’ πολλούς πολλούς  πόντους.

Ας κάνουμε και εμείς λίγο υπομονή ας δείξουμε αυτό το φιλότιμο που μας διακρίνει σαν έλληνες ... ας στηρίξουμε την ομάδα σε κάθε στιγμή. Και συνεχίζω….

Οι οπαδικές εφημερίδες……. Έλεος πια…. Φθάνει αυτός ο υπέρμετρος φανατισμός… σας μιλάω ειλικρινά μετά από κάθε παιχνίδι της εθνικής διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα αισθάνομαι σαν να είδα ένα διαφορετικό παιχνίδι …….

Δεν αισθάνομαι σαν να έπαιζε η εθνική μας ομάδα ,που μας ενώνει και μας κάνει υπερήφανους σαν έθνος, αλλά σαν να παίζει μια μικτή ομάδα από παίκτες του Παναθηναικού και του Ολυμπιακού η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί από τον οπαδισμό….

‘Ολες σχεδόν οι εφημερίδες έχουν χωρίσει την εθνική στα δύο …. Σε δύο στρατόπεδα ξένα αλλά και αντίπαλα  μεταξύ τους…. Κάθε φορά οι εφημερίδες που ΄΄αγαπούν΄΄ τον Ολυμπιακό επεφημούν μόνο τους ερυθρόλευκους παίκτες… το αντίστοιχο κάνουν και αυτές του Παναθηναικού με τους δικούς τους…..

Θυμηθείτε όλοι είχαν βαλθεί να βάλουν να τσακωθεί ο Διαμαντίδης με τον Σπανούλη…. Πρωτοσέλιδα , σχόλια, απόψεις  προσπαθούσαν να δυναμιτίσουν το κλίμα. Ακόμα και σήμερα που κυριαρχεί ειδησεογραφικά η αποχώρηση του Διαμαντίδη και η αποτυχία της εθνικής υπάρχουν πράσινα δημοσιεύματα που κατηγορούν τον Σπανούλη συγκρίνοντας τον με τον Διαμαντίδη ….. νομίζω ότι  φθάνει πια … εντάξει έλεος …. Πήγε ο Σπανούλης στον ΟΣΦΠ τι πρέπει να κάνουμε να τον απελάσουμε;

Λίγος σεβασμός δεν βλάπει…..

Ίσως λοιπόν τα παιδιά που είναι σχεδόν όλοι φίλοι μεταξύ τους βαρέθηκαν όλη αυτή την κατάσταση …. Είναι δύσκολο να προσφέρεις και να σε κατηγορούν … δεν το αντέχεις……

http://tikanoumere.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!