tromaktiko: Απάντηση αναγνώστη στο θέμα με τις καμπάνες

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση αναγνώστη στο θέμα με τις καμπάνες



Θα ηθελα να πω στον "αυπνο πατερα" οτι οντως υπαρχει οριο στον ηχο της καμπανας (και οχι μονο) και αυτο ειναι τα 50 dB. Οποιοσδηποτε ηχος ή θορυβος πανω απο αυτο το οριο, θεωρειται ηχορυπανση βασει νομου. Μαλιστα υπαρχει και δεδικασμενο για τετοια περιπτωση.

http://www.synigoros.gr/reports/ixoripansi_naon.pdf
Επισης θα ηθελα να πω στον κυριο Βαβυλη, οτι πλεον ζουμε στο 2010. Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που εργαζονται νυχτα, ανθρωποι που περιμενουν μια κυριακη για να κοιμηθουν λιγο παραπανω και να ξεκουραστουν απο τους τρελους ρυθμους ολης της εβδομαδας. Γιατι θα πρεπει να χτυπανε καμπανες απο τις 6:30 το πρωι.

Εξηγηστε μου, πως οι καμπανες χτυπανε για τους κουρασμενους και για τα μωρά που κοιμούνται, φροντιζοντας να μην τους αφηνουν να ξεκουραστουν και ξυπνοντας τα μωρα. Για τις αλλες κατηγοριες που αναφερετε, δεν μπορω να καταλαβω τι προσφερει ο χτυπος της καμπανας, παρολο το μεταφορικο της εννοιας που της προσδιδετε με την εξηγηση σας.
Η "Εκκλησια" και ο Χριστος, βρισκεται στις ΚΑΡΔΙΕΣ των ανθρωπων (οπως αναφερετε κι εσεις), και οχι μεσα σε κτιρια "υπερπαραγωγες" και ρασοφορους ντυμενους απο την κορυφη μεχρι τα νυχια με χρυσαφια!
Ευτυχως ομως που υπαρχουν και ταπεινοι ιερεις!
Πως περιμενετε λοιπον απο το ποιμνιο σας (οπως το αποκαλειτε εσεις οι ιερεις) να σεβαστουν τις αντιληψεις σας και την διδασκαλια σας οταν εσεις οι ιδιοι δεν φροντιζετε με τις πραξεις σας να τα τηρειτε?
Πως εσεις, ως εκπροσωπος του Θεου (υποτιθεται), ΔΙΑΤΑΖΕΤΕ σχεδον δικτατορικα, τον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ σας να αλλαξει χωρα? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
Η Εκκλησια δεν ειναι αυτη που εχει ανοιχτη την αγκαλια της για ολους τους ανθρωπους? Ειτε αυτοι ειναι χριστιανοι, ειτε ειναι αλλοθρησκοι?
Καποιοι ανθρωποι λοιπον εκαναν το πρωτο βημα και εδωσαν το δικαιωμα σε προσευχη, σε αλλους συνανθρωπους μας. Ειτε συμφωνω, ειτε οχι, οφειλω να το σεβαστω.

Και επειδη εχω φυγει απο το θεμα μας, να σας θυμισω κατι τελευταιο:

Η Ι. Μ. των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος με τα 400 σήμαντρα και 62 καμπάνες βρισκεται εκτος κατοικημενης περιοχης και απ'οσο γνωριζω δεν "βαρανε" ολα μαζι καθε μιση ωρα για να μας λενε την ωρα.

Αλλο ενα κτιριο "υπερπαραγωγη" ΟΧΙ γι'αυτο καθ'αυτο το καμπαναριο, οσο για την ευκολια λειτουργιας του, μεσω ηλεκτρονικης κονσολας και εμβολων κρουσης. Που να μαζευονται τωρα τοσοι παπαδες και διακοι... "...σημαίνει κι η Αγιά Σοφιά το Μέγα Μοναστήρι με τετρακόσια σήμαντρα κι εξηνταδυό καμπάνες, κάθε καμπάνα και παπάς κάθε παπάς και διάκος".
 
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!