tromaktiko: Απαντηση στο "ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ "Μήνυμα των φίλων του ΑΡΗ" "

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Απαντηση στο "ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ "Μήνυμα των φίλων του ΑΡΗ" "




Μπορεί όπως υποστηρίζει όλα να έχουν εμπορευματοποιηθεί στο ποδόσφαιρο, μπορεί κάποιοι να βγάζουν λεφτά στην πλάτη των οπαδών αλλά ας μη γελιόμαστε, έτσι είναι σε όλα, ειδικά στις μέρες μας. Μήπως δεν έχουν εμπορευματοποιηθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες; Μήπως δεν έχει εμπορευματοποιηθεί η πολιτική; Η ενημέρωση; Το θέατρο; Τα βιβλία τα οποία στηρίζει με τόση θέρμη και έμμεσα επιβάλλει(γιατί ας μην γελιόμαστε το όλο κείμενο θυμίζει πολιτική Η.Π.Α.- Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας). Τι δεν έχει εμπορευματοποιηθεί; Παρόλα αυτά και στο θέατρο θα πάω, και βιβλίο θα διαβάσω(επειδή το θέλω ΕΓΩ και όταν το θέλω ΕΓΩ) και με ότι μπορώ θα ασχοληθώ. Όχι επειδή είμαι “ΠΡΟΒΑΤΟ” αλλά επειδή έχω την ικανότητα να βλέπω χωρίς παρωπίδες.

Μπορεί μέσα στο γήπεδο όπως υποστηρίζει να δημιουργείται μία ψυχολογία μάζας, η οποία προκαλεί εκτόνωση, αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι αν προτιμά μια εκτόνωση(από τους άνεργους ή μη) με γεγονότα όπως αυτά του Δεκεμβρίου του 2008. Βέβαια από την άλλη μπορεί να προτιμά να μην κάνει τίποτα και να κάθεται ατάραχος να διαβάζει ένα βιβλίο όλη μέρα, ή τουλάχιστον όταν δεν δουλεύει(αν δουλεύει), και να μην αντιδρά ούτε στα προβλήματα που έχουμε ως χώρα και ως πολίτες(τα οποία έθιξε και ο ίδιος).

Την επόμενη φορά που θα καθίσετε να κριτικάρετε τον οποιονδήποτε, καλό θα ήταν να σκεφτείτε όλες τις παραμέτρους. Εάν δεν έχετε την ικανότητα, δεν σας κατηγορώ. Σίγουρα όμως θα πρέπει να σεβαστείτε τον “συνομιλητή” σας(ειδικά εάν δεν τον ξέρετε προσωπικά) όπως πράττω εγώ αποκαλώντας σας κύριε και μιλώντας σας στον πληθυντικό. Δεν θα πρέπει να προσπαθείτε να γενικεύσετε το οποιοδήποτε προσωπικό σας κόμπλεξ.

Ελπίζω το μήνυμά μου αυτό να δημοσιευθεί για να καταλάβει ο κύριος αυτός ότι αντί να χαίρεται που “την είπε” στον οπαδό της οποιασδήποτε ομάδας, πρέπει να ντρέπεται και να μάθει να μιλάει.

Σας ευχαριστώ.

Υ.Γ. θέλω να ζητήσω συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου μου, από όποιον το διαβάσει, αλλά νομίζω ότι δεν μπορούσε να είναι μικρότερο

Υ.Γ.2 θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν με νοιάζει η ομάδα που αναφέρεται αλλά η αντίδραση προς το σύνολο του οπαδικού κινήματος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!