tromaktiko: "Ανάρτηση - Πώς να λύσετε και να δέσετε τον Υπολογιστή σας! - Απάντηση"

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

"Ανάρτηση - Πώς να λύσετε και να δέσετε τον Υπολογιστή σας! - Απάντηση"



Φίλε μου Πέτρο, παίρνω και εγώ το θάρρος να απαντήσω πρώτη φορά σε blog ίσως γιατί οι Η/Υ εκτός από αντικείμενο σπουδών μου είναι και hobby μου από πολύ μικρή ηλικία. Δεν έχω σκοπό ούτε να σε ειρωνευτώ, ούτε να το παίξω έξυπνος, αλλά πολλά από όσα γράφεις δεν έχουν βάση.
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος:
1) Δεν χρειάζονται ούτε γνώσεις πληροφορικής ούτε τεχνικού για να αλλάξεις μία κάρτα γραφικών, μία βίδα βγάζεις κουμπώνεις την κάρτα και ξαναβάζεις την βίδα και περνάς drivers.
Για να περάσεις drivers τα κατεβάζεις και πατάς το κουμπακι που λέει install, ή τα τρέχεις από το cd (αν υπάρχει).
Για να βάλεις μία μνήμη ram απλά την κουμπώνεις επάνω στη μητρική. Για να βάλεις έναν σκληρό δίσκο απλά συνδέεις 2 καλώδια και βάζεις 2 βίδες.
Για να κάνεις τα παραπάνω ένας οδηγός (online ή σε περιοδικό) επαρκεί. Συμφωνώ μαζί σου πως η πείρα βοηθάει πάντως.
2) Για να περάσεις ένα λειτουργικό απλά βάζεις το cd και κάνεις επανεκίννηση. Το πολύ-πολύ να πειράξεις το boot priority από το bios. Και εδώ μας αρκεί ένας οδηγός.
3)Για να κάνεις update το ΒΙΟS απλά ακολουθείς τις οδηγίες από το site του κατασκευαστή. Ούτε καν χρειάζεται να ψάξεις για οδηγό.
Ειδικά σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο όπως αυτή που διανύουμε είναι κρίμα να δίνει ένας απλός χρήστης χρήματα (50+ ευρώ για ένα format π.χ.)
όταν είναι πολύ απλό να το κάνει μόνος του. Είναι κρίμα να αποθαρρύνεις τον κόσμο έτσι. Τα παραπάνω ξέρω άτομα που τα κάνουν από τα 14 τους
μόνο και μόνο γιατί ασχολούνται λίγο με τους υπολογιστές. Οπότε με λίγη βοήθεια (όπως από έναν οδηγό) ο καθένας μπορεί να τα καταφέρει.

Φιλικά,
Νίκος
φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείου Κρήτης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!