tromaktiko: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των μεταφορέων

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των μεταφορέων



«Εκκωφαντική παραίτηση» του προέδρου του τοπικού συλλόγου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως Ζήση Ντελόπουλου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στον αγώνα των φορτηγατζήδων. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή χθες σε νέα συνέλευση του συλλόγου, ενώ είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από την προηγούμενη Παρασκευή.
Οι φορτηγατζήδες της Μαγνησίας ωστόσο παραμένουν σε αποχή και παύση εργασιών μέχρι νεωτέρας…. Το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους των φορτηγατζήδων και το ρήγμα σε επίπεδο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας σε συνδυασμό με τις επιθέσεις που πληθαίνουν ενάντια σε οδηγούς φορτηγών, αποτέλεσαν την θρυαλίδα ώστε ο κ. Ντελόπουλος να ανακοινώσει χθες την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του κλάδου.
Σε έντονα φορτισμένο κλίμα ο πρόεδρος περιέγραψε στη συνέλευση την κατάσταση με δραματικούς τόνους, ζητώντας από τους συναδέλφους του να μείνουν ενωμένοι παρά τα χτυπήματα και τις επιθέσεις που δέχονται. Επιτέθηκε στην Κυβέρνηση με δριμύ τρόπο, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες που έχει για το αδιέξοδο των συνομιλιών και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που μόλις προχθές ψηφίστηκε από τη Βουλή «ταφόπλακα» για τον κλάδο.
«Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που σημαίνει τον ενταφιασμό του κλάδου και των αυτοκινητιστών και την απόφαση σε πανελλαδικό επίπεδο για συνέχιση των κινητοποιήσεων και τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των συναδέλφων του Νομού Μαγνησίας και της υπόλοιπης Ελλάδος, αποφάσισα με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων μου και του κοινωνικού συνόλου να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου του Σωματείου του Νομού Μαγνησίας. Δεν είναι ούτε του επιπέδου μου, αλλά ούτε και του χαρακτήρα μου αυτή η κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Μαγνησίας και σε όλη τη χώρα. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και την παρουσία τους στους αγώνες που δώσαμε. Αγώνες τίμιους, καθαρούς και δημοκρατικούς» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ντελόπουλος στην έγγραφη παραίτησή του που κατατέθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση.
Ο ίδιος εξάλλου δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την τροπή που πήραν τα πράγματα, αν και ευχήθηκε να αρθεί σύντομα το αδιέξοδο χωρίς κόστος για τον κλάδο.
Στο μεταξύ με οριακή έστω πλειοψηφία οι φορτηγατζήδες σε επίπεδο Μαγνησίας, και μέχρι να ληφθούν οι αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, τάχθηκαν χθες υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων με αποχή από κάθε μεταφορικό έργο.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών της Μαγνησίας ζητούν να είναι πενταετής η μεταβατική περίοδος και να συμφωνηθεί η διατήρηση του 35% της σημερινής αξίας της άδειας. Επιπλέον επαναφέρουν το αρχικό τους αίτημα για έγγραφη διαβεβαίωση από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο για το ασφαλιστικό και την ένταξη του κλάδου των μεταφορών στον Αναπτυξιακό Νόμο (ΕΣΠΑ)
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!