tromaktiko: Συνέχιση της Νευρικότητας στο ΧΑΑ και Σήμερα -Έρχονται Αυξήσεις Κεφαλαίου και από άλλες Τράπεζες.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέχιση της Νευρικότητας στο ΧΑΑ και Σήμερα -Έρχονται Αυξήσεις Κεφαλαίου και από άλλες Τράπεζες.



Η μεταβλητότητα αναμένεται να είναι και το κύριο χαρακτηριστικό και της σημερινής ημέρας στο ΧΑΑ με τις τραπεζικές μετοχές και τις ειδήσεις, τα σενάρια και τα σχόλια για το μέλλον του κλάδου (ιδιαίτερα μετά την απόφαση της ΕΤΕ για αύξηση κεφαλαίου), να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Επιπλέον αναφορικά με το Γενικό δείκτη η προσοχή βρίσκεται στην ανάγκη της διατήρησης της επαφής με τα πολύ κρίσιμα επίπεδα των 1.600 – 1.620 μονάδων (διαβάστε το σημερινό Report Τεχνικής Ανάλυσης στο http://www.greekfinanceforum.com/).

Θα πρέπει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι αναμένουμε αντίστοιχες αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες και από άλλες Ελληνικές Τράπεζες, με πολύ πιθανή επίπτωση τη περαιτέρω μείωση της ρευστότητας στην Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Επιπλέον θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σημαντικό πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας και συμμετοχής στις αυξήσεις κεφαλαίου ενδέχεται να αντιμετωπίσει και μεγάλος αριθμός μικροεπενδυτών. Αναφορικά με τα σενάρια και τις πιθανότητες για νέες αυξήσεις κεφαλαίου έχουμε τα ακόλουθα.

· Θεωρούμε σίγουρη την αύξηση κεφαλαίου στην ΑΤΕ, με σκοπό την ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας, μετά και τα πρόσφατα Stress Tests.
· θεωρούμε πάρα πολύ πιθανή ως σίγουρη μια απόφαση αύξησης κεφαλαίου στην Τράπεζα Πειραιώς, με πιθανή συμμετοχή ξένου επενδυτή αλλά με μικρές πιθανότητες και τη συμμετοχή άλλης Ελληνικής ή Κυπριακής Τράπεζας.
· Πολύ πιθανή θεωρούμε και την αύξηση κεφαλαίου στην EFG Eurobank και την Alpha Bank είτε αυτόνομα είτε συνενωμένες, λέγοντας ότι κρίνουμε ως κάτι παραπάνω από πιθανό να υπάρξει σύντομα ένα Deal μεταξύ των δύο αυτών τραπεζών.

Στα της κρισιμότητας της τεχνικής εικόνας του τραπεζικού δείκτη, μετά και τη χθεσινή πτώση (κλείσιμο 1.672,11 μονάδες, -3,70%), το “κλειδί” βρίσκεται πλέον στην ανάγκη διατήρησης των κρίσιμων μακροπρόθεσμων υποστηρίξεων των 1.640 – 1.650 μονάδων, οι οποίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χαθούν, ή στη χειρότερη περίπτωση να διατηρηθεί η επαφή με αυτά τα επίπεδα.

Ηρεμία και κέρδη χθες το βράδυ στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.098,87 μονάδες, με άνοδο 0,64% και ο Dow Jones Industrials, επίσης με κέρδη 0,45%, στις 10.387,01 μονάδες. Τέλος, με άνοδο 0,90% και ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.228,87 μονάδες.

Συνεχίζεται η “δειλή” προσπάθεια αντίδρασης του ευρώ, το οποίο στις 00:05 βρισκόταν στο 1,2723, με το ζητούμενο πάντα να είναι η ανάγκη επιστροφής του ευρωπαϊκού νομίσματος πάνω από τα επίπεδα του 1,2770 – 1,2780.

Τέλος στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν:
Η ανακοίνωση του βασικού επιτοκίου στη Βρετανία (14:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται να παραμείνει στο 0,5% – Επίδραση στις Αγορές - Σημαντική).
Η ανακοίνωση του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ (15:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται να σημειωθεί έλλειμμα 47,4δις δολαρίων από έλλειμμα 49,9δις ευρώ την τελευταία φορά – Επίδραση στις Αγορές - Σημαντική).
Η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ (15:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται να διαμορφωθούν στις 470.000 από 472.000 την προηγούμενη εβδομάδα – Επίδραση στις Αγορές - Σημαντική).

Greek Finance Forum
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!