tromaktiko: "Οριό μας ο ουρανός..."

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

"Οριό μας ο ουρανός..."



Αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει τους δικούς του ήρωες και μέχρι στιγμής, καλύτερος όλων, είναι ο Λουίς Σκόλα.
Ο Αργεντινός υπερσύγχρονος ψηλός έχει...

 πάρει από το χέρι του μια σπουδαία ομάδα και παρά το ότι έχουμε συνηθίσει παίκτες σε διαφορετική θέση να κάνουν τη διαφορά, "φόρτωσε" με 37 πόντους το βραζιλιάνικο καλάθι για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον ημιτελικό.



Ο 30χρονος ρωτήθηκε στη συνέχεια από το contra.gr γι' αυτή την απίστευτη επίδοση σε έναν αγώνα με τόσο αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Και στην τοποθέτησή του, έδειξε το μεγαλείο του: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι εμείς χρειαζόμασταν σκορ. Δεν ξέρω πώς, αλλά εγώ ήμουν τυχερός και τα σουτ που έκανα, πήγαιναν μέσα. Αυτό είναι όλο!"


Η αλήθεια είναι πως ο Σκόλα είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, με μέσο όρο κάτι παραπάνω από 30 πόντους ανά παιχνίδι, οι 37 πόντοι με τα 14/20 σουτ και τα 9 ριμπάουντ όμως στον καλύτερο αγώνα του Μουντομπάσκετ, μαρτυρούν πάρα πολλά. "Και βέβαια, ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, το ευχαριστήθηκα. Μου αρέσουν αυτοί οι αγώνες. Περάσαμε στα προημιτελικά από μία αναμέτρηση στην οποία μία ομάδα έπρεπε δυστυχώς να χάσει. Εμείς στο τέλος ήμασταν πιο τυχεροί και κάναμε τις πιο σωστές επιλογές", ανέφερε, αφού πρώτα εξέθεσε τους Τιάγκο Σπλίτερ και Αλεχάντρο Βαρεζάο ως προς τα αμυντικά τους καθήκοντα.


Παρ’ όλα αυτά, ο σέντερ των Χιούστον Ρόκετς έδειξε προσγειωμένος, έστω κι αν η Λιθουανία δεν είναι ο σπουδαίος αντίπαλος για τα προημιτελικά: "Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτούς. Πραγματικά. Θα μπω στο ίντερνετ να κάνω έρευνα... Υπάρχουν πολλοί τελικοί από αυτό το σημείο της διοργάνωσης και μετά. Σίγουρα, ήταν πολύ ευχάριστο να αγωνίζεσαι σε ένα τέτοιο παιχνίδι".


Όσον αφορά τη... λειψανδρία που παρατηρείται στην Αργεντινή, καθώς ούτε Μανού Τζινόμπιλι υπάρχει, ούτε Αντρές Νοτσιόνι, ο Σκόλα έδωσε το μήνυμα, χρήσιμο προς πάσα κατεύθυνση: "Ο κάθε παίκτης μπορεί να αντικατασταθεί. Το ζητούμενο είναι να εμφανίζεις μια πραγματική ομάδα στο παρκέ. Εφόσον είναι ένα δεμένο σύνολο και υπάρχουν αφοσιωμένοι παίκτες σε αυτό, τέτοιοι που έχουν κίνητρο, τότε το όριο είναι ο ουρανός".
 
 
Πηγή: contra.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!