tromaktiko: Πρόβλημα στο λιμάνι Καλύμνου

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόβλημα στο λιμάνι Καλύμνου



Σοβαρό πρόβλημα εμφανίστηκε στον προβλήτα του «έξω μόλου» του λιμανιού της Καλύμνου...

όπου μετά την πρόχειρη παρέμβαση του δημοτικού λιμενικού ταμείου Καλύμνου, προσέγγιζαν τα πλοία που λόγω μεγέθους αδυνατούσαν να κάνουν χειρισμούς εντός του λιμανιού.
Έτσι αντιμετωπίστηκε προσωρινά το πρόβλημα έως ότου να δρομολογηθεί η οριστική του λύση.
Όμως σε έλεγχο με δύτες που προχώρησε το Λ.Τ. Καλύμνου διαπίστωσε σοβαρό πρόβλημα κάτω από τα μπλόκα του προβλήτα. Δημιουργήθηκε ενός είδους σπηλιά μήκους 12 μέτρων, ύψους 2 μέτρων και βάθους 3 μέτρων, που εκτιμάται ότι οφείλεται στην πίεση της θάλασσας από τους χειρισμούς του Blue Star στις προπέλες.
Το πρόβλημα κρίθηκε σοβαρό δεδομένου ότι, κινδυνεύει να υποχωρήσει ο προβλήτας στον οποίο έχει γίνει η παρέμβαση.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το γεγονός ότι δεν υποχώρησε ακόμη οφείλεται στο «δέσιμο» και στην συγκράτηση των μπλόκων λόγω της πρόσφατης προσθήκης μπετόν από το λιμενικό ταμείο του δήμου.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, απαγορεύθηκε από το λιμεναρχείο η προσέγγιση του Blue Star στην Κάλυμνο και οι επιβάτες της Καλύμνου θα αποβιβάζονται στην Κω και θα εξυπηρετούνται μέσω Κω, δωρεάν με το «Κάλυμνος STAR».
Τώρα καλείται το νέο μελετητικό γραφείο, του λιμένος Καλύμνου, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούνται «ενέσεις από μπετόν».  p.r

newskosmos.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!