tromaktiko: «Αηδίες τα περί... κλίματος»

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

«Αηδίες τα περί... κλίματος»



Κατηγορηματικά διέψευσε ο Γιάννης Μπουρούσης τη φημολογία περί του... τεταμένου κλίματος στο εσωτερικό της Εθνικής Ελλάδος.
Ο διεθνής σέντερ αναφέρθηκε και στη μη επιθυμητή πορεία της ομάδας στο Μουντομπάσκετ, αλλά και στην αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη.
Ο 27χρονος διεθνής σέντερ του Ολυμπιακού, Γιάννης Μπουρούσης, μίλησε στον «ΣΚΑΪ» για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας:

«Κάναμε λάθη, αλλά πλέον τίποτα δεν αλλάζει. Γνωρίζουμε ότι στενοχωρήσαμε τον ελληνικό λαό και στενοχωρηθήκαμε και εμείς οι ίδιο. Τα δώσαμε όλα στο Μουντομπάσκετ, ωστόσο, δυστυχώς δεν παρουσιάσαμε το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο με αυτό των φιλικών. Καλά να είμαστε και πιστεύω ότι του χρόνου θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μία ακόμη επιτυχία».

... το αν επηρέασαν την «επίσημη αγαπημένη» τα θλιβερά επεισόδια στον φιλικό αγώνα Ελλάδας-Σερβίας:

«Σε καμία περίπτωση δεν μας επηρέασαν τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ».

... το ματς με τη Ρωσία:

«Δεν μπήκαμε δυνατά στο ματς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπήκαμε για να χάσουμε. Αλλιώς δεν θα διακινδύνευα να αγωνιστώ με τραυματισμένο χέρι. Θα καθόμουν στον πάγκο».

... την ήττα-αποκλεισμό από την Ισπανία:

«Είναι πλέον έξι παιχνίδια που χάνουμε από τους Ισπανούς. Δεν ξέρω... Δεν μας θέλει...»

... το φημολογούμενο τεταμένο κλίμα στο εσωτερικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:

«Αυτά είναι αηδίες... Δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Ξαφνικά βγήκαν κάποιοι δημοσιογράφοι, που δεν ασχολούνται με το μπάσκετ και θέλησαν να μας ''θάψουν'' με την πρώτη στραβή. Έγραφαν για κόντρα του Διαμαντίδη με Σπανούλη και Μπουρούση με Φώτση. Ξεκαθαρίζω πάλι ότι δεν έχει συμβεί το παραμικρό...».

... την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη από την Εθνική ομάδα:

«Ο Δημήτρης τα έδωσε όλα για την Εθνική. Είχα την τύχη να δω από κοντά τις μεγάλες του εμφανίσεις το 2005, όταν πρωτοέπαιξα στην Εθνική. Ο καθένας έχει δικαίωμα να ενεργεί όπως νιώθει. Μου το είχε πει από την προετοιμασία στο Καρπενήσι και γι' αυτό ήθελε να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δε νομίζω ότι θα αλλάξει την απόφασή του. Τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε».

... τις προτιμήσεις του αναφορικά με τους ημιτελικούς του Μουντομπάσκετ:

«Θέλω να νικήσει η Λιθουανία και η Σερβία, γιατί στην πρώτη παίζει ο φίλος μου ο Λίνας (σ.σ Κλέιζα) και στη δεύτερη ο νέος προπονητής και δύο συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό.

Δεν συμπαθώ την Τουρκία. Δεν λέω ότι δεν είναι καλή ομάδα. Κάθε άλλο, είναι καλή ομάδα, έφτασε δίκαια μέχρι εδώ, γιατί παίζει με πολύ πάθος κι έχει τον κόσμο μαζί της. Δεν θέλω όμως να φτάσει στον τελικό.

Η Σερβία είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει όμορφο μπάσκετ. Η Λιθουανία δεν περίμενα να νικήσει τόσο εύκολα την Αργεντινή. Πίστευα πως θα κέρδιζε η Αργεντινή, αλλά μάλλον ήταν κουρασμένοι οι παίκτες της και η Λιθουανία έκανε το καλύτερό της παιχνίδι».

... την τρέχουσα κατάσταση του τραυματισμού του στο δεξί μετακάρπιο:

«Αυτό που προέχει είναι να γίνω καλά, γιατί ακόμη δεν είμαι 100% εντάξει. Θα χρειαστούν κάποιες ημέρες θεραπείας για το χέρι μου».

http://www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!