Ένα νόστιμο και παράλληλα υγιεινό κέικ, σας προτείνει σήμερα το cosmo.gr . Είναι ιδανικό για να συνοδέψει τον πρωινό ή τον...
απογευματινό σας καφέ. Αποτελεί επίσης και μια έξυπνη ιδέα, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και η γεύση του θα τα ξετρελάνει!
Φυσικά, όπως άλλωστε σας έχουμε συνηθίσει είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγούλα!
Καλή σας επιτυχία!
Υλικά
450 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
4 βανίλιες
? ποτηριού λάδι (ή βιτάμ)
4 αυγά
½ ποτήρι ζάχαρη καστανή
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκια κανέλα
½ ποτήρι σταφίδες (ξανθές)
½ ποτήρι καρύδια (κοπανισμένα)
1 ποτήρι τριμμένο καρότο
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε για πέντε λεπτά με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι , την κανέλα και το λάδι.
Σ’ ένα δεύτερο σκεύος έχουμε ανακατέψει το αλεύρι (το οποίο, έχουμε κοσκινίσει! )την σόδα , το μπέικιν και τις τέσσερις βανίλιες.
Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε, τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά μ’ ένα κουτάλι . Τα τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα και το ψήνουμε για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Καλή σας όρεξη!
Φυσικά, όπως άλλωστε σας έχουμε συνηθίσει είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγούλα!
Καλή σας επιτυχία!
Υλικά
450 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
4 βανίλιες
? ποτηριού λάδι (ή βιτάμ)
4 αυγά
½ ποτήρι ζάχαρη καστανή
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκια κανέλα
½ ποτήρι σταφίδες (ξανθές)
½ ποτήρι καρύδια (κοπανισμένα)
1 ποτήρι τριμμένο καρότο
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε για πέντε λεπτά με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι , την κανέλα και το λάδι.
Σ’ ένα δεύτερο σκεύος έχουμε ανακατέψει το αλεύρι (το οποίο, έχουμε κοσκινίσει! )την σόδα , το μπέικιν και τις τέσσερις βανίλιες.
Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε, τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά μ’ ένα κουτάλι . Τα τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα και το ψήνουμε για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: cosmo.gr