tromaktiko: ΙΚΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΙΚΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ



Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα τοπικά ιατρεία του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ελευσίνας, λόγω λήξης των συμβάσεων εργασίας των ιατρών της μονάδας.

Στο περιβαλλοντικά επιβαρυμένο Θριάσιο πεδίο, η απουσία πνευμονολόγου, δεν έχει ευαισθητοποιήσει έγκαιρα, τους πολιτικά υπεύθυνους, με αποτέλεσμα οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, να ταλαιπωρούνται σωματικά και οικονομικά, ενώ το Θριάσιο νοσοκομείο, καλείται να καλύψει περιστατικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης με ότι σημαίνει αυτό για το ήδη βαρύ του πρόγραμμα εξυπηρέτησης των ασθενών.
Από σήμερα Παρασκευή, της ιστορικής για το κυβερνών κόμμα 3ης Σεπτέμβρη, τα ιατρεία στερούνται πάλι λόγω λήξης της σύμβασης, των υπηρεσιών του μοναδικού οφθαλμιάτρου, ενώ σύντομα και για τον ίδιο λόγο, θα σταματήσουν να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους δύο παθολόγοι, ένας μαιευτήρας, οδοντίατρος και παιδίατρος.

Ο καθημερινός ψυχοφθόρος αγώνας των γιατρών και του λοιπού προσωπικού, δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες με αποτέλεσμα την δημιουργία τριτοκοσμικού κλίματος από τους ταλαιπωρημένους ασθενείς και τους στερούμενους παιδείας οχλαγωγούς.

Τα συχνά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, με πρόσφατο το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Θριάσιο», όπως και οι παρεμβάσεις των συνταξιουχικών σωματείων, του εργατικού κέντρου, και του καρδιολόγου διευθυντή, που ασκεί τα καθήκοντά του προσπαθώντας να καλύψει και τις ανάγκες του πρωινού καρδιολογικού ιατρείου, συνταγογραφώντας καθημερινά και «εξετάζοντας» μέχρι και εξήντα ασθενείς !!!,δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Γεφύρι της Άρτας έχει καταντήσει και η θεμελίωση του νέου κτηρίου, στο οικόπεδο επί της Ιεράς οδού, που καθυστερεί για οικονομικούς λόγους, με τις υποσχέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, τα χρόνια να περνάνε, το ΙΚΑ να πληρώνει τα μαλλιοκέφαλα του σε ενοίκια, για ένα κτίριο χωρίς ασανσέρ, τους γιατρούς να τρέχουν στις σκάλες για να περιθάλψουν ασθενείς στο ισόγειο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οι πολίτες με κινητικά προβλήματα και οι υπερήλικες να αισθάνονται παραγκωνισμένοι, βαριά προσβεβλημένοι και αποκομμένοι από το δικαίωμα σ! την ανθρώπινη ιατρική φροντίδα λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας, οι ταμπέλες στον χώρο της αναμενόμενης ανέγερσης του πολυθρύλητου κτηρίου να μας εμπαίζουν με την υπόμνηση της επικείμενης ανέγερσης και οι αριθμοί με τα δεκάδες εκατομμύρια που θα διατεθούν να αποκοιμίζουν τους αφελείς…

Επειδή ο βήχας και ο πυρετός δεν θεραπεύονται με υποσχέσεις, χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια, συνεχείς παρεμβάσεις, δυναμικές διαμαρτυρίες και δράσεις για να δοθεί ένα τέλος στον εμπαιγμό.

Χρήματα μπορούν να βρεθούν, τόσο από τα δισεκατομμύρια που καρπώνεται το κράτος από την βιομηχανική δραστηριότητες της περιοχής, όσο και από τα τέλη διυλιστηρίων που (κάκιστα) προτίθεται η κυβέρνηση να περικόψει από τους όμορους με τα διυλιστήρια Δήμους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!