Με τον τρόπο αυτό, στέλνει το μήνυμά του προς “απρόθυμους” υπουργούς να μετακινηθούν στο στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τους συνεργάτες του να δηλώνουν ότι “δε θα διαπραγματευθεί με κανέναν τις επιλογές του”. “Ο «Καλλικράτης» έχει τον δικό του τεράστιο ρόλο να παίξει.
Ουσιαστικά, πρέπει να δούμε τον «Καλλικράτη» ως ένα αναπτυξιακό όχημα, ένα νέο αναπτυξιακό όχημα που, βεβαίως, δημιουργεί ένα κράτος τελείως διαφορετικό, με κανόνες, ευνομία, με δυνατότητες, ένα κράτος αναπτυξιακό, και δεν το βάζω στη στενή λογική. Θέλουμε να αναδείξουμε με τις υποψηφιότητες το καλύτερο δυναμικό που έχουμε και το δυναμικό που μπορεί να σηκώσει το βάρος των νέων ευθυνών που περνούν στην Αυτοδιοίκηση”, πρόσθεσε, καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις του να ρίξει στη μάχη των εκλογών κορυφαία κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.
“Το δίλημμα, το οποίο είναι πολιτικό -και οι άλλοι το θέτουν, αλλά το θέτουν με μια άλλη λογική- είναι, αν πάμε μπροστά, αν αλλάζουμε τη χώρα, ή δεν αλλάζουμε τη χώρα.
Είναι πολύ εύκολο κάποιος να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν κατά της τρόικας. Αυτό δεν θα είναι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά κυρίως χωρίς ουσία. Γιατί σκοπός του είναι να αποκρύψει τα πραγματικά προβλήματα, τα πραγματικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, και για τα οποία ευθύνονται ιδιαίτερα αυτοί που μας έφεραν στην κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε”, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο, βάλλοντας κατά της ΝΔ και της Αριστεράς, ενώ επισήμανε ότι “η έννοια της Εθνικής Ανεξαρτησίας είναι για μας ιερή”.
“Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς εξαρτήσεις, και μια Ελλάδα χωρίς εξαρτήσεις είναι μια Ελλάδα που μπορεί να στέκεται στα δικά της πόδια.
Και το γεγονός ότι πονέσαμε με κάποια από τα μέτρα που πήραμε, ήταν ένα μέρος του τιμήματος που καταβάλαμε για την αξιοπιστία που χτίσαμε. Δεν θα μπορούσαμε να χτίσουμε αξιοπιστία αν βρίσκαμε απλώς τρόπους εξωραϊσμού των πραγμάτων. Καταφέραμε να κάνουμε μια σύμβαση, με το μηχανισμό στήριξης. Βεβαίως, η σύμβαση αυτή έχει και πράγματα τα οποία αν είχαμε χρόνο θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, όπως οι μειώσεις συντάξεων για κάποιους, γιατί για άλλους, πιθανώς, να ήταν και ένα δείγμα δικαιοσύνης.
Αλλά ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, οπωσδήποτε οι μειώσεις των συντάξεων δεν είναι μέσα στις ιδεολογικές μας πεποιθήσεις. Βεβαίως, ήταν απαραίτητες, αναγκαίες. Αυτοί, όμως, πρέπει να είναι και οι πρώτοι που θα βοηθηθούν με την ανάκαμψη”.
Πάντως, αν και το Μαξίμου έχει αυξήσει τη δοσολογία της αισιοδοξίας στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά. “Ξέραμε και ξέρουμε, και είναι μέσα στις προβλέψεις, ότι θα περάσουμε μια δύσκολη χρονιά το 2011. Δεν είναι το 2011 η παραδεισένια χρονιά, είναι η δύσκολη χρονιά”, είπε.
ΠΗΓΗ: http://www.hbnews.gr/