tromaktiko: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!



Οι πληβείοι (ΕΜΘ) και το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις
Πολλά έχουν γραφτεί-ακουστεί τελευταία γύρω από τους Εθελοντές Μακράς Θητείας την μόνη κατηγορία στρατιωτικών (αριθμούν 20.000 άτομα) που 25 χρόνια τώρα υφίστανται τις περισσότερες διακρίσεις, συγκριτικά βέβαια, με τις άλλες κατηγορίες στρατιωτικών που δεν προέρχονται από τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν - από την δημιουργία του θεσμού, το 1985 - μέχρι σήμερα, έμεναν στη προεκλογική υπόσχεση ικανοποίησης ενός οφθαλμοφανώς δικαίου αιτήματος της κατηγορίας αυτής οπλιτών… και ως φερέγγυες κυβερνήσεις τους παρέδιδαν ολοσούμπιτους «βορά» στους «στρατηγούς» (στρατιωτικό κατεστημένο), που φρόντιζαν αμέσως για την «τακτοποίησή» τους στη «βρώμικη» και ιδιαίτερα επίπονη, για όσους ξέρουν, δουλειά των μονάδων, σαφώς αναντίστοιχη του τιμήματός τους ! Βλέπεις, η Δουλεία συνεχίζεται και στις μέρες μας, με άλλα ον! όματα βέβαια ! Μία βρώμικη πολιτικοστρατιωτική παγίδα που βόλεψε προφανώς πολιτικούς, ως «πελατεία» και «στρατηγούς», ως βρώμικη και κάκιστα αμειβόμενη δουλειά των μονάδων τους, που απλώς άλλαζε ονόματα (ΟΠΥ, ΕΠΥ) κατά τις αντιλήψεις τους ! Τώρα όσο για τα καυτά θέματα επαγγελματικής προοπτικής των ανθρώπων αυτών η στρατιωτική «ηγεσία» μας «έστελνε», επί της ουσίας, «τη μπάλα στην εξέδρα», κάθε φορά που ανέκυπτε το πρόβλημα !
Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2009 (κ.κ Βενιζέλος και Μπεγλίτης) με τις κινήσεις της –δημιουργία επιτροπής -έδειξε πως είχε τη διάθεση να επιλύσει το πρόβλημα (Ασφαλιστικό-Μονιμοποίηση- Βαθμολογική Εξέλιξη) και η ικανοποιητικά άρτια λύση του περιλήφτηκε στο νέο νομοσχέδιο «Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών Στελεχών των Ε.Δ».
Τι μεσολάβησε όμως και αφαιρέθηκε από τον υπό συζήτηση νόμο το θέμα της Βαθμολογικής Εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας;
Μεσολάβησε η λυσσαλέα αντίδραση των κ.κ Αρχηγών με πρωταγωνιστές τους κυρίους Α/ΓΕΕΘΑ Γιάγκο και Α/ΓΕΣ Φραγκούλη που επιτέθηκαν μάλιστα φραστικά στους εισηγητές συμβούλους των Υπουργών κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου στο ΣΑΓΕ, απειλώντας…μέχρι με παραίτηση,(αν είναι ποτέ δυνατόν για παχύδερμα της κατηγορίας τους) εάν περνούσε η εισήγηση !
Η αισιοδοξία λοιπόν που διακατείχε την μεγαλύτερη πλειοψηφία των Εθελοντών Μακράς Θητείας ήλθε ο καιρός να «εξατμισθεί», αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν, ως εμπαιζόμενα θύματα, τον άθλιο ρόλο των πραγματικών πρωταγωνιστών της ιστορίας τους ! Οι τελευταίοι είναι καιρός και αυτοί να μάθουν, ως παντελώς άσχετοι με το γενικότερο θέμα του «στασιμοπληθωρισμού» που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα το στρατιωτικό οργανισμό της χώρας μας, ότι το πρόβλημα λύνεται πάντοτε από πάνω και για όλες τις περιπτώσεις του φαινομένου, δηλαδή στο επίπεδο(της βιομηχανί! ας) των στρατηγών κατ’ αρχήν…και όχι απ’ το «τελευταίο τροχό της αμάξης», τους ΕΜΘ σήμερα και αύριο ποιος ξέρει…. Αν οι «κύριοι» αυτοί είχαν στοιχειώδεις γνώσεις στρατιωτικής ιστορίας των πολέμων, θα καταλάβαιναν ότι τον τελευταίο τροχό τον προσέχουν, αν θέλουν το όχημα να «περπατήσει» σε δύσκολες περιστάσεις….και θα φρόντιζαν να μην επιδεικνύουν τίτλους σπουδών στα βιογραφικά τους που απλά καλύπτουν για τους γνωρίζοντες την ασχετοσύνη τους !!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!