tromaktiko: Συνταγή της Ημέρας!

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Συνταγή της Ημέρας!



Χορτοφαγικά Μπιφτέκια (Veggie Burgers)

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/

Υλικά:


1 κονσέρβα φασόλια (βρασμένα), ξεπλυμένα και στραγγισμένα

1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

1/2 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, τριμμένο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό πιπέρι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 μεγάλο αυγό



Οδηγίες:

Βάλτε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ για να ψιλοκόψτε τα λαχανικά. Μην τα αφήσετε να λιώσουν διότι μετά δεν θα πλάθονται τα μπιφτέκια. Είναι καλύτερα να είναι κάπως σταθερά. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό προσθέστε ακόμα λίγη φρυγανιά έτσι ώστε να είναι σφικτά τα μπιφτέκια.

Πλάστε με τα χέρια το μείγμα σε 4 χοντρά μπιφτέκια. Για να μην λιώσουν κατά την διάρκεια του ψησίματος, σκεπάστε και τοποθετήστε τα στον καταψύκτη για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για να τα μαγειρέψετε, προθερμάνετε ένα τηγάνι (γκριλ) σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο. Αφαιρέστε τα μπιφτέκια από την κατάψυξη και τοποθετήσετε απευθείας στη σχάρα. Ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από την μια πλευρά και μετά γυρίστε. Τα μπιφτέκια πρέπει να ροδίσουν εξωτερικά καλά (10-12 λεπτά) και να είναι ζεστά στο κέντρο. Μπορείτε αν θέλετε να ψήσετε τα μπιφτέκια και στο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν αρκετά. Σερβίρετε σε ψωμάκι με τηγανιτές πατάτες. Καλή Όρεξη!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!