tromaktiko: Οι λόγοι παραγκωνισμού για Νέμεθ, Ζαϊρί

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Οι λόγοι παραγκωνισμού για Νέμεθ, Ζαϊρί



Το «katimagiko.gr» αναλύει τα αίτια του παραγκωνισμού των Κρίστιαν Νέμεθ και Ζαουάντ Ζαϊρί από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.


Πολλή κουβέντα έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες στον Ολυμπιακό με αφορμή τον παραγκωνισμό των Κρίστιαν Νέμεθ και Ζαουάντ Ζαϊρί. Οι δύο βιρτουόζοι μεσοεπιθετικοί βρίσκονται μονίμως εκτός πλάνων του Βάσκου προπονητή, ο οποίος με βάση τα δείγματα γραφής των τεσσάρων πρώτων αγώνων πρωταθλήματος φέρεται να έχει κατασταλάξει στον κορμό, που θα εμπιστευθεί στη διάρκεια του φετινού «μαραθωνίου».

Οι περιπτώσεις των δύο παικτών χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, αφού αυτό που προέχει τη δεδομένη στιγμή, είναι να διατηρηθούν ακλόνητες οι λεπτές ισορροπίες στα αποδυτήρια του Ρέντη. Ο μεν Νέμεθ αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ μέσα από τα ... χέρια του Παναθηναϊκού, ενώ ο Ζαϊρί είχε ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν, αλλά από την ημέρα της επιστροφής του Ερνέστο Βαλβέρδε έχασε τον ρυθμό του και μαζί τη... θέση του στην «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα.

Έχει τους σοβαρούς του λόγους

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει τους λόγους του, για τους οποίους μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει να τους συμπεριλάβει στα πλάνα του και να τους έχει αφήσει χωρίς λεπτό συμμετοχής σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Και είναι εντελώς διαφορετικοί... Όσον αφορά την περίπτωση του Μαγυάρου μεσοεπιθετικού, ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ «πληρώνει» ακόμη την ... αργοπορημένη του επιστροφή από τις υποχρεώσεις του στην Εθνική Ουγγαρίας. Όσο για τον Ζαϊρί; Ο Βαλβέρδε σε ανύποπτη χρονικά στιγμή έχει τονίσει ότι δεν έχει μείνει καθόλου ευχαριστημένος από τον Μαροκινό για το γεγονός ότι παρουσιάζεται απείθαρχος αγωνιστικά και δεν βοηθάει στο ανασταλτικό «κομμάτι». Τομέα, στον οποίο ο 46χρονος τεχνικός δείχνει ιδιαίτερη έμφαση για την εύρυθμη λειτουργία όλων των γραμμών.

 Τους κρατάει στην «τσίτα»...

Η γενικότερη τακτική του Βαλβέρδε βάσει αποτελεσμάτων, φαίνεται πώς αποδίδει καρπούς. Αυτό, γιατί έχει κατορθώσει να κρατάει όλους τους ποδοσφαιριστές του σε εγρήγορση. Πόσο μάλλον τους Νέμεθ και Ζαϊρί όπου δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Από την μια πλευρά ο Ούγγρος μεσοεπιθετικός κατά γενική ομολογία παρουσιάζεται «ανεβασμένος» στις τελευταίες προπονήσεις του Ολυμπιακού και φέρεται αποφασισμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητες, που του αναλογούν για μία θέση στο αρχικό σχήμα. Όπως φυσικά και να διεκδικήσει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Ο Ζαϊρί από την μεριά του προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και περιμένει καρτερικά πότε θα του δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει τα πρώτα του φετινά λεπτά συμμετοχής σε παιχνίδι πρωταθλήματος.

Θα τηρήσει τα λεγόμενά του;

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε την περασμένη Τρίτη τόνισε ορθά – κοφτά ότι υπολογίζει στους δύο παραγκωνισμένους του ποδοσφαιριστές, για τους οποίους επεσήμανε ότι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους. Το κατά πόσο εννοούσε αυτά που υποστήριζε ο Βάσκος προπονητής των «ερυθρόλευκων» θα φανεί στα προσεχή παιχνίδια. Αρχής γενομένης από αυτό του Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου...

www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!