tromaktiko: «Τίτλους με Ολυμπιακό»

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

«Τίτλους με Ολυμπιακό»



Μετά από την πολυετή του παρουσία στα παρκέ του ΝΒΑ, ο Ράσο Νεστέροβιτς αποφάσισε να μετακομίσει στον Ολυμπιακό. Ο 34χρονος Σλοβένος σέντερ τονίζει ότι αδημονεί να... θυμηθεί τη διαδικασία διεκδίκησης τίτλων...
Ο έμπειρος Σλοβένος σέντερ μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» για...

... τα αίτια της έλευσής του στους «ερυθρόλευκους»:

«Υπήρχε ενδιαφέρον από δυο ομάδες του ΝΒΑ, αλλά έπρεπε να περιμένω και δεν ήθελα να παίξω πάλι σε μία ομάδα χωρίς υψηλούς στόχους. Δεν είμαι 20 χρονών πλέον και θέλω να κερδίσω τίτλους. Προέκυψε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, έμαθα ότι με θέλει ο κόουτς Ίβκοβιτς και αποφάσισα να υπογράψω εδώ. Ήθελα σύλλογο που να κάνει πρωταθλητισμό».

... το τι προτιμά ανάμεσα σε μία δευτεροκλασάτη ομάδα και έναν ευρωπαϊκό σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός:

«Είναι εύκολη η απάντηση. Τον Ολυμπιακό! Που φιλοδοξεί να κερδίσει σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Ιδίως μετά από τόσα χρόνια στο ΝΒΑ, που μετά το πρωτάθλημα με τους Σπερς δεν έχω κατακτήσει κάτι. Μόνο στο Σαν Αντόνιο είχαμε μεγάλους στόχους και μου έχει λείψει αυτή η κατάσταση. Εκεί το 90% των ομάδων γνωρίζουν ότι δεν έχουν πιθανότητες για τον τίτλο. Είναι σκληρό να παίζεις για την 7η ή 8η θέση της περιφέρειάς σου».

... τις πρώτες εντυπώσεις του από την προετοιμασία των Κυπελλούχων Ελλάδος:

«Πολλοί πιστεύουν ότι όταν ένας παίκτης έρχεται από το ΝΒΑ στην Ευρώπη, θα απογοητευτεί. Δεν ισχύει αυτό! Όλα είναι πολύ οργανωμένα εδώ και δουλεύουμε με τον σωστό τρόπο. Για το ρόστερ και τις δυνατότητές μας είναι νωρίς να μιλήσω, γιατί ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα οι παίκτες που ήταν στο Μουντομπάσκετ και έτσι δεν έχω ολκληρωμένη άποψη. Η αίσθησή μου είναι ότι χρειαζόμασρτε χρόνο, αλλά έχουμε μεγάλες προοπτικές. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν νέοι παίκτες, καινούργιος προπονητής, νέα φιλοσοφία...».

... τον Ντούσαν Ίβκοβιτς:

«Τι να πεις γι' αυτόν τον άνθρωπο... Έχει προσφέρει τόσα πολλά, όχι μόνο στο σερβικό ή το ελληνικό μπάσκετ μόνο, αλλά σε όλο το ευρωπαϊκό. Στην εθνική, αλλά και σε τόσες ομάδες, με τις οποίες κατέκτησε τίτλους. Όλοι έχουν συνδέσει τον Ίβκοβιτς με τα παλιά αξέχαστα ματς της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, όλοι ζούσαμε για αυτά. Δεν μεγάλωσαμε με το ΝΒΑ, αλλά με αυτή την ενωμένη εθνική. Στην θέση μου είδωλο ήταν ο Ντίβατς, τεράστιος και πολύ έξυπνος παίκτης. Μου άρεσε πάρα πολύ ο Κούκοτς, ήταν το κάτι άλλο».

... τις «μάχες» με τον Παναθηναϊκό:

«Η πραγματικότητα είναι πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι απλώς δύο μεγάλοι αντίπαλοι στον αθλητισμό. Όπως είναι στην Σερβία με την Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα. Ίσως αυτή η κόντρα να είναι κάπως μεγαλύτερη από πολλές άλλες! Είναι, όμως, μέρος της ιστορίας και της παράδοσης του ελληνικού και ευρωπαϊκού αθλητισμού».

... το μήνυμά του στον κόσμο:
«Πάνω απ' όλα ηρεμία και ειρήνη (γέλια)! Δεν είμαι από αυτούς που μου αρέσει να υπόσχομαι. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην τους απογοητεύσουμε και να τους δώσουμε χαρά. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, πολλοί καλοί αντίπαλοι, αλλά είναι αυτονόητο ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας για τον τίτλο!».
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!