tromaktiko: Συλλήψεις στο Λονδίνο για πιθανή τρομοκρατική απειλή με στόχο τον Πάπα

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλήψεις στο Λονδίνο για πιθανή τρομοκρατική απειλή με στόχο τον Πάπα



Στη σύλληψη πέντε ανδρών, ηλικίας μεταξύ 26 και 50 ετών, προχώρησε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου στη...

 βάση πληροφοριών για πιθανή τρομοκρατική απειλή με στόχο τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η ιστορική επίσκεψη του ποντίφικα στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζεται με ομιλία του σε παιδιά σε καθολικό κολέγιο του Λονδίνου.



Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής σε εφόδους της αστυνομίας σε διευθύνσεις στο Λονδίνο, αφότου περιήλθαν στην κατοχή των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών πληροφορίες για πιθανή απειλή με στόχο τον Πάπα.


Οι πέντε άνδρες (26, 27, 36, 40 και 50 ετών) έχουν οδηγηθεί σε αστυνομικό τμήμα στο κεντρικό Λονδίνο και ανακρίνονται, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες κοντά στις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις.


Και οι πέντε είναι οδοκαθαριστές που εργάζονται για την Veolia Environmental Services, μία από τις εταιρείες στις οποίες ανατέθηκε ο καθαρισμός των δρόμων στη περιοχή της επίσκεψηης του Πάπα.


Σε ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ αναφέρεται ότι οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Τέθηκαν υπό κράτηση βάση του Αντιτρομοκρατικού Νόμου του 2000 με την υποψία της προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών.


Ερευνήθηκαν επίσης κατοικίες στο βόρειο και το ανατολικό Λονδίνο χωρίς να εντοπιστούν ύποπτα αντικείμενα.


Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας ενημερώθηκε για τις συλλήψεις, αλλά δεν προγραμματίζεται καμία αλλαγή στο πρόγραμμα της επίσκεψης του προκαθημένου. Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε ότι ο Πάπας είναι ήρεμος και δεν ανησυχεί.


Ο ίδιος επισήμανε ότι το Βατικανό έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη βρετανική αστυνομία και δεν θεωρεί την κατάσταση επικίνδυνη.


Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' βρίσκεται από την Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εδώ και 28 χρόνια.


Ο ποντίφικας έφθασε το πρωί της Πέμπτης στη Σκωτία, έγινε δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ, κινήθηκε στους δρόμους του Εδιμβούργου με το «popemobil» και χοροστάτησε σε υπαίθρια λειτουργία στη Γλασκώβη παρουσία 70.000 πιστών.






Πηγή: irenepan.posterous.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!