tromaktiko: Αποκέντρωση!

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκέντρωση!



Ανέκαθεν το πρωτάθλημα ήταν Αθηναϊκή υπόθεση. Μια μικρή, έστω και πεταχτή, ματιά στα στατιστικά θα δώσει την δυνατότητα στον καθένα να δει ότι οι ομάδες της πρωτεύουσας είναι αυτές που έχουν τους περισσότερους τίτλους και τις περισσότερες παρουσίες στην Α’ Εθνική και στην Superleague.


Οι ομάδες του λεκανοπεδίου εδώ και τόσα χρόνια κυριαρχούν και μάλιστα κάποια εποχή στις αρχές αυτής της δεκαετίας, οι μισές ομάδες της κατηγορίας ήταν από την Αττική. Αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι οι ομάδες της επαρχίας δεν μπορούσαν να σταθούν για πολύ και γινόντουσαν ασανσέρ, ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία.
Αυτό μέχρι πέρυσι! Φέτος, γίναμε Αγγλία ή Γαλλία ή Γερμανία, δεν εξηγείται αλλιώς. Βλέπουμε κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι που όλοι μας ευχόμασταν πριν δέκα χρόνια, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν δυνατόν να γίνει πράξη. Η λεγόμενη αποκέντρωση! Δεν εννοώ αποκέντρωση μόνο σχετικά με τον αριθμό των ομάδων εκτός Αθηνών στο πρωτάθλημα, μιλάω κυρίως για την πορεία αυτών των ομάδων που φέτος ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Ο λόγος; Δεν έχουμε μόνο μια ομάδα που έχει ξεχωρίσει, αλλά σχεδόν τις μισές… Τι να πει κανείς για την σούπερ Κέρκυρα, που μέχρι στιγμής έχει 2 στα 3 κόντρα στους Αθηναίους και μάλιστα μια από τις δυο νίκες της είναι κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ η ήττα τις από τον Ολυμπιακό…
Επίσης εξαιρετικός, μετά από μια μέτρια χρονιά, ο Αστέρας Τρίπολης. Αήττητη η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, «τσίμπησε» στην πρεμιέρα διπλό μέσα στην Κρήτη, κόντρα στον Εργοτέλη, πήρε την ισοπαλία εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ και την Κυριακή το βράδια, παραλίγο να έκανε νέα «κηδεία» στην ΑΕΚ.
Αν και επέστρεψε μετά από πάρα πολλά χρόνια στην μεγάλη κατηγορία έχει φροντίσει από τις πρώτες κιόλας παραστάσεις του να μας δείξει ότι ήρθε για να μείνει. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος με τον μαέστρο Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του, έχει τρελάνει κόσμο μέχρι στιγμής. Μια το διπλό μέσα στη Νέα Σμύρνη, μια το «Χ» στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ σχηματίζουν μια πολύ καλή εικόνα για τους κόκκινους, που αν δεν είχαν χάσει κιόλας από τον Εργοτέλη στον Βόλο, τώρα θα μιλούσαμε για το απόλυτο!!!
Τελευταίο, άφησα τον μεγάλο Ηρακλή. Την ομάδα που φέτος ήταν ένα βήμα πριν από τη διάλυση, που δεν είχε πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, που δεν είχε συμπληρωμένο ρόστερ μέχρι και ένα μήνα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, που όλοι έδιναν με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.
Αυτή η ομάδα είναι αυτή τη στιγμή πρώτη στη βαθμολογία και μάλιστα δείχνει ότι μπορεί να μείνει ψηλά, κυρίως γιατί οι παίκτες της τα δίνουν όλα, δεν έχουν μεταξύ τους κόντρες και δεν έχουν λυκοφιλίες, που στις μέρες μας είναι της μόδας.
Αφού, λοιπόν, δεν μπορούμε να απολαύσουμε υψηλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις, όπως θα έπρεπε με τα ονόματα που έχουν φέρει οι μεγάλοι του ΠΑΟΚ, τότε ας απολαύσουμε τις ομάδες που προαναφέραμε και όχι μόνο σε ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα!!!

http://www.sportsecrets.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!