tromaktiko: Ψηφίσαμε και ξαναψηφίσαμε και δεν καταψηφίσαμε

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφίσαμε και ξαναψηφίσαμε και δεν καταψηφίσαμε



Ο κόσμος έχει χάσει την ταυτότητά του. Έχει χάσει την αξιοπρέπειά του. Την εμπιστοσύνη του. Το να χαίρεται τις απλές καθημερινές στιγμές. Η ματαιοδοξία κυριαρχεί. Και ο βλακώδης νεοπλουτισμός χωρίς νου και γνώση. ΦΤΑΝΕΙ

Το μόνο που διαβάζουμε είναι γκρίνιες και μίζερες απόψεις , από ανθρώπους που παίρνουν το βήμα πίσω από έναν υπολογιστή. Μίσος, καταδίκη σε ανθρώπους , πράγματα, αξίες. ΦΤΑΝΕΙ.

Φταίνε οι Καμπάνες, η Θρησκεία, το Κράτος. Πάντα οι άλλοι. Ποτέ εμείς.
Φταίνε τα σχολεία, τα εκπαιδευτήρια, οι καθηγητές. Πάντα οι άλλοι.Ποτέ εμείς.
Φταίνε οι Αλλοδαποί, η Κακιά η ¨Ωρα αλλά ΠΟΤΕ εμείς.
Ας αναρωτηθούμε , πότε ήτανε η τελευταία φορά που βάλαμε το μυαλό μας σε λειτουργία, να σκεφτούμε μόνοι μας τι κάνουμε εμείς για την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους γείτονές μας, την ίδια μας την χώρα.
Είναι πολύ εύκολο να ρίχνουμε ευθύνες στους γύρω μας. Το πιο εύκολο θα έλεγα. Αφού λοιπόν έχουμε διαλέξει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είμαστε υπόλογοι των πράξεων μας. ΕΜΕΙΣ. Ούτε ο σκύλος του γείτονα, ούτε ο Παπάς της γειτονιάς, ούτε ο πολιτικός που ΕΜΕΙΣ ψηφίσαμε και ξαναψηφίσαμε και δεν καταψηφίσαμε και ούτε πρόκειται να καταψηφίσουμε-μόνο και μόνο για να μας ‘βολέψει’.
Αυτό που θέλανε κάποιοι το καταφέρανε: να σπείρουν μίσος, κακία, οργή , για να μην βλέπουμε ότι αυτοί οι κάποιοι μας ξεπουλάνε μέρα με την μέρα, πουλώντας το Αιγαίο, τα Νησιά μας, την Μακεδονία μας, το πετρέλαιο και τα διαμάντια που έχουμε σαν χώρα.
Μπράβο μας λοιπόν. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Έτσι να συνεχίσουμε……

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!