tromaktiko: ΗΠΑ : Αντισυνταγματικός ο νόμος "Μη ρωτάς, μη λες"

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΑ : Αντισυνταγματικός ο νόμος "Μη ρωτάς, μη λες"



Ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση που ισχύει για τους Αμερικανούς...

 στρατιωτικούς και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας τους, επειδή παραβιάζει την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στην ισότιμη μεταχείριση.
Κατά το δικαστήριο, "ο νόμος “don΄t ask, don΄t tell” παραβιάζει προφανώς τα συνταγματικά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στρατιωτικών".



Ο εν λόγω νόμος υποχρεώνει τους ομοφυλόφιλους στρατιωτικούς να μην αποκαλύπτουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, υπό την ποινή της απόλυσης από τον αμερικανικό στρατό.


Υπενθυμίζεται, πως ήδη από το Μάιο, ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζεφ Μορέλ, είχε ανακοινώσει, πως ο Γκέιτς είναι έτοιμος να δεχτεί τη συμφωνία του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα με τα μέλη του Κογκρέσου, για την ακύρωση του ταμπού της ομοφυλοφιλίας στο στράτευμα.


Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ανακοινώσει τον ίδιο μήνα, ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία μελών του Κογκρέσου για την υιοθέτηση νομοσχεδίου που θα ακυρώσει το ταμπού της ομοφυλοφιλίας στο αμερικανικό στράτευμα.


"Δεν θα έπρεπε να τιμωρούμε πατριώτες Αμερικανούς που κατατάχθηκαν για να υπηρετήσουν αυτή τη χώρα", είχε δηλώσει τότε ο Αμερικανός Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε 3.000 ακτιβιστές και ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και πολιτών, που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις αλλαγής φύλλου.


Ο Ομπάμα, υποσχέθηκε ότι θα άρει την απαγόρευση εκδήλωσης της σεξουαλικής τους ταυτότητας στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, απορρίποντας τις αιτιάσεις ότι δεν τιμά τις υποσχέσεις του να δώσει μάχη για ίσα δικαιώματα.


"Θα τερματίσω την πολιτική 'Μη Ρωτάς, Μη Λες'. Αυτή είναι η δέσμευσή μου σ' εσάς", είχε τονίσει ο Αμερικανός πρόεδρος.
 
 
 
Πηγή: cosmo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!