tromaktiko: Μαχλάς: "Τους θέλουμε όλους κοντά μας"

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Μαχλάς: "Τους θέλουμε όλους κοντά μας"



Η μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας, η πορεία της προετοιμασίας, αλλά κυρίως η οικονομική κατάσταση που επικρατεί και η...

επικείμενη γενική συνέλευση ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ που έγινε την Τετάρτη (1/9) το βράδυ.
Ο Νίκος Μαχλάς επεσήμανε στους συναδέλφους του την κατάσταση που επικρατεί στον "Όμιλο", ενώ για μια ακόμα φορά απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φίλους του συλλόγου να βοηθήσουν την προσπάθεια που γίνεται.



Στο θέμα των μετεγγραφών και στην πορεία της προετοιμασίας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε: "Η ομάδα μας έκανε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Στον ΟΦΗ ήρθαν παίκτες που έχουν αποδεδειγμένες ικανότητες και μεγάλη διάθεση για προσφορά στην ομάδα μας. Όλες οι επιλογές έγιναν με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή μας. Μέχρι σήμερα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από το τεχνικό τιμ και τους παίκτες. Η προετοιμασία εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί. Όλοι να είναι σίγουροι ότι προπονητής και παίκτες θα κάνουν τα πάντα για την διάκριση της ομάδας μας. Απλά θα πρέπει ΟΛΟΙ οι φίλοι του ΟΦΗ είναι κοντά στην προσπάθεια του προπονητή και των παικτών".


Τα οικονομικά προβλήματα και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν από την προηγούμενη διοίκηση, είναι για μια ακόμα φορά ένας μεγάλος βραχνάς για τον ΟΦΗ, το οποίο ο Νίκος Μαχλάς ανέφερε: "Σίγουρα η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν δυσκολίες στο οικονομικό. Όμως πιστεύω ότι με την βοήθεια όλων ο ΟΦΗ μπορεί να προχωρήσει. Ο ΟΦΗ περισσότερο από ποτέ σήμερα χρειάζεται την βοήθεια όλων. Αυτό που έχει ανάγκη η ομάδα μας είναι ο κάθε φίλος της να πάρει ένα εισιτήριο διαρκείας. Με μαζικότερη προσέλευση φέτος η ομάδα μας θα βοηθηθεί τα μέγιστα και φυσικά θα ξεπεράσει τις δυσκολίες που έχει μπροστά της. Η προσπάθεια στο τομέα του μάρκετινγκ είναι σε καλό δρόμο. Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες που θέλουν να συνεργασθούν με την ΠΑΕ ΟΦΗ γιατί αντιλαμβάνονται την μεγάλη απήχηση που έχει για την εταιρεία τους και γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Επαναλαμβάνω με μαζικότερη συμμετοχή, θα ξεπερασθούν οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν".


Πέραν αυτών ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε και στις προετοιμασίες για τη γενική συνέλευση της Παρασκευής, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή των διοικητικών εξελίξεων, ανεξαρτήτως θέσης. Ζήτησε και από τα υπόλοιπα μέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να βρεθούν ακόμα περισσότερα άτομα τα οποία θα στελεχώσουν το Δ.Σ. και φυσικά θα βοηθήσουν οικονομικά κυρίως, αλλά και ηθικά την ομάδα.


Μανουσάκης: "Μας βαραίνουν τα προβλήματα του παρελθόντος"


Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και οι κ.κ. Μανουσάκης και Καλουτσάκης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Συλλόγου Μετόχων ΠΑΕ ΟΦΗ. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κρήτη Σπορ Fm 87,6" ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Μανουσάκης ανέφερε: "Η ομάδα αγωνιστικά βρίσκεται σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο με καλούς και ποιοτικούς παίκτες που δείχνουν ότι η ομάδα θα είναι πρωταγωνιστής. Από την άλλη όμως έχουμε το οικονομικό βάρος, που είναι κάτι σημαντικό για να λειτουργήσει η ομάδα και πάνω σε αυτό το θέμα συζητήσαμε κυρίως, για το πώς θα βοηθήσουμε την ομάδα. Ο κόσμος του ΟΦΗ μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ οικονομικά για τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, καθώς ο ΟΦΗ είναι μια από τις λίγες ομάδες στην Ελλάδα που με σωστή λειτουργία μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε και κάποια οικονομικά βάρη του παρελθόντος που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα, κάποια χρέη και προσφυγές από παίκτες που αγωνίσθηκαν τα περασμένα 2-3 χρόνια. Αυτό είναι ένα κομμάτι που μας προβληματίζει. Πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα μπορούσαν να είχαν διευθετηθεί με λιγότερα χρήματα, σε σχέση με τώρα που έχουν εκδικαστεί περιπτώσεις όπως του Σουλεάπ, του Κοστόφσκι, του Πίρσμαν.


Για διάφορους λόγους ο κόσμος έχει μείνει μακριά και δεν έχει βοηθήσει. Είμαστε μια ομάδα που θα μπορούσε να είχε ήδη πουλήσει 3-4 χιλιάδες διαρκείας ήδη και δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ακούγονται πράγματα όπως ότι η ομάδα δεν έχει φύγει ακόμα από τον Βαρδηνογιάννη ή ότι έχει δώσει χρήματα ο Μαρινάκης και με την πρόφαση αυτή ο κόσμος δεν βοηθά περισσότερο. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο ΟΦΗ χρειάζεται τον δικό του κόσμο για να είναι βιώσιμος. Ναι μπορεί να χρειάζεται ένας επενδυτής που θα χρηματοδοτεί την ομάδα, αλλά δεν γίνεται να θέλουμε μια ομάδα πρωταγωνιστή και να μην αγοράζουμε ένα διαρκείας ή λίγες μετοχές, κάτι που είναι εφικτό από τον κάθε ένα. Αυτή η αδιαφορία είναι που μας προβληματίζει. Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα για να είναι η ομάδα ανεξάρτητη και για αυτό θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε την ομάδα και με τη σειρά της αυτή να οργανωθεί ώστε να λειτουργήσει έτσι όπως θέλουμε".


Για το αν η ομάδα κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών αν δεν ξεκαθαρίσει τις οφειλές της από τις προσφυγές, ο Ανδρέας Μανουσάκης ανέφερε: "Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που έχουν τελεσιδικήσει και θα πρέπει να εξοφληθούν και αν δεν γίνει αυτό σίγουρα κινδυνεύουμε. Πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε όμως ο κόσμος δεν θα πρέπει να παραπληροφορείτε ότι όλα βαίνουν καλώς ή ότι ο Μαχλάς μπορεί να δώσει μόνος του τη λύση. Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη λύση. Αν αυτή τη στιγμή είχαν πουληθεί όλες οι μετοχές, η ομάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Είναι ένα ποσό γύρω στις 400 χιλιάδες ευρώ που αν τα είχαμε θα είχε λυθεί ένα μεγάλο μέρος από τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Στο ταμείο της ομάδας θα μπουν κάποια χρήματα από τις χορηγίες, αλλά σε 2-3 μήνες. Το πρόβλημα όμως της οικονομικής ρευστότητας υπάρχει σήμερα".


Ενόψει της γενικής συνέλευσης της Παρασκευής (3/9) ο πρόεδρος του συλλόγου μετόχων απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρών: "Ο κόσμος πρέπει να δώσει το παρών στη γενική συνέλευση, να ενημερωθεί και να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής της νέας διοίκησης και να μην είναι απαθής όπως την τελευταία φορά. Η παρουσία του πρέπει να είναι πιο δυναμική. Πρέπει η ομάδα να προχωρήσει μπροστά και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Αν υπήρχε ένα ποσό της τάξης των 500 ή 600 χιλιάδων ευρώ η ομάδα δεν θα είναι αυτή τη στιγμή κανένα απολύτως πρόβλημα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα βγούμε από το αδιέξοδο που είμαστε τώρα. Η προσπάθεια όλων είναι να μην πάμε σε μια διοίκηση πρωτοδικείου. Οι κ.κ. Μαχλάς, Βρέντζος και Λεβεντάκης προσπαθούν συνέχεια για να βρεθεί μια λύση και χρειάζονται τη βοήθεια όλων στην προσπάθεια που γίνεται για να επιστρέψει στη Super League".
Πηγή: contra.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!