tromaktiko: Το ΣΔΟΕ ξηλώνει την «παράγκα»

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΣΔΟΕ ξηλώνει την «παράγκα»



Αρκετοί διαιτητές, παράγοντες και μάνατζερ γνωστών ποδοσφαιριστών φαίνεται πως είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση του ατζέντη με τους αστρονομικούς λογαριασμούς. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και δεύτερος ποδοσφαιρικός ατζέντης με έδρα την Αθήνα.
Το ΣΔΟΕ έχει πάρει το... όπλο του και συνεχίζει τις έρευνες στην υπόθεση που έχει «ανοίξει» με αφορμή τα υπέρογκα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του ποδοσφαιρικού μάνατζερ από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε... «οικονομίες» ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ο συγκεκριμένος μάνατζερ είχε «πάρε-δώσε» με αρκετούς γνωστούς παράγοντες, διαιτητές και άλλους ατζέντηδες ποδοσφαιριστών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ ερευνά κατά βάση καταθέσεις και εμβάσματα που έχουν ως παραλήπτες «πρωτοκλασάτους» διαιτητές, οι οποίοι είχαν στενές σχέσεις με τον εν λόγω μάνατζερ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ πάντως, υπάρχει και δεύτερος μάνατζερ με έδρα δραστηριοτήτων του την Αθήνα, ενώ από τις αρμόδιες αρχές επικρατεί σιγή ιχθύος, καθώς η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Στη λίστα που έχουν βρεθεί οι αρμόδιοι της Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος υπάρχουν τουλάχιστον 100 ονόματα αθλητικών παραγόντων, οι οποίοι κατέθεταν χρήματα στους λογαριασμούς του μάνατζερ από την Θεσσαλονίκη και ήδη έχουν αρχίσει να καλούνται, προκειμένου να καταθέσουν.
Στελέχη του ΣΔΟ πάντως, επισημαίνουν υπάρχουν καταθέσεις, των οποίων το ύψος των χρημάτων αντιστοιχεί στα κερδισμένα δελτία στοιχημάτων, γεγονός που αναγκάζει τις Αρχές να ψάξουν το ζήτημα των «στημένων» ποδοσφαιρικών παιχνιδιών.

Στο στόχαστρο των Διωκτικών Αρχών, πάντως, υπάρχει και ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στον Αγροτικό Αστέρα και την Καβάλα, το οποίο έγινε τον Οκτώβριο του 2009 για το Κύπελλο Ελλάδας και έληξε με 0-3.
Τον φάκελο της συγκεκριμένης αναμέτρησης εξετάζει ο η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν προκύπτει κάποια σχέση με τον μάνατζερ που έχει «πιαστεί» από το ΣΔΟΕ.

Εντυπωσιακά στοιχεία από ΣΔΟΕ
Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης αποκάλυψε πως γίνεται έρευνα για τον μάνατζερ των «βρώμικων υποθέσεων» και τόνισε πως υπάρχουν στοιχεία που πραγματικά εντυπωσιάζουν.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sentra 103,3:
«Ελέγχουμε τις οικονομικές δραστηριότητες είτε είναι εμφανείς, είτε αφανείς, δηλαδή κάτω από το τραπέζι. Κοιτάμε και το Πόθεν Έσχες σε παράγοντες και όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Να τελειώσει η έρευνα πρώτα και μετά θα δώσουμε στοιχεία».

Για τον μάνατζερ που έχει βρεθεί με υπέρογκες καταθέσεις:
«Έχει γίνει δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων και έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχουν στοιχεία που πραγματικά εντυπωσιάζουν».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!