Μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος ( χοιρινό, μοσχάρι) από ψάρια και πουλερικά.
Καθημερινά 3 με 4 φρούτα.
Μια σαλάτα σε κάθε γεύμα
Μια - δυο φορές τη βδομάδα όσπρια και λαδερά.
Μείωση στην κατανάλωση αναψυκτικών και προτίμηση στους φρέσκους φυσικούς χυμούς.
Ήπια κατανάλωση γλυκών ( 3 φορές τη βδομάδα ) . Κατά προτίμηση γλυκά με γάλα π.χ. σπιτικό παγωτό, ρυζόγαλο. Επίσης καλά είναι τα γλυκά κουταλιού, γλυκά ταψιού, ενώ μακριά από σοκολάτα.
Δυο με τρεις μερίδες γαλακτοκομικών την κάθε μέρα.
Μαύρο ψωμί ή παξιμάδια σίκαλης.