tromaktiko: Ερωτηματικά και απορίες για το Υπουργείο Παιδείας

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ερωτηματικά και απορίες για το Υπουργείο Παιδείας



Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα ερωτηματικά μου αλλά και την ενόχλησή μου για τις <προοδευτικές> αλλαγές στον χώρο της παιδείας καθώς και για την <εξυπηρέτηση-ενημέρωση> που προσφέρουν οι υπάλληλοι του τηλεφωνικά, και εξηγούμαι.
Πώς γίνετε κάθε χρόνο, μα κάθε χρόνο να αλλάζει ο τρόπος μοριοδότησης των προσόντων των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική εκπαίδευση????
Πρόπερσι δόθηκε βάση και προτεραιότητα στα ακαδημαϊκά προσόντα των υποψηφίων,
Πέρυσι προστέθηκαν για μία και μόνο χρόνιά <ύποπτα> προσόντα ύποπτων επί πληρωμή σεμιναρίων.(τα οποία φέτος δεν λαμβάνονται υπόψη)
Και φέτος στην χρονία της ανασυγκρότησης και του συμαζέματος τα ακαδημαικα προσόντα πάνε περίπατο και υπερλαμβάνετε και υπερμοριοδοτείτε η επαγγελματική εμπειρία.
Ξεπερνώντας το κρίσιμο ερώτημα δηλαδή το τι συμβαίνει και δεν μπορούν να βρουν έναν ενιαίο τρόπο αξιολόγησης και πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών τόσα χρόνια, όπου την απάντηση την ξέρουν όλοι, μα εσκεμμένα την προσπερνούν…γιατί ανάλογα με την χρονιά και τις συνθήκες εξυπηρετούν οι μεν και οι δε τα δικά τους παιδιά..
Ο ρόλος τους όμως δεν είναι να κάνουν εξυπηρετήσεις στο <απίστευτο>Υπουργείο παιδείας αλλά να φροντίζουν για την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας ειδικά όταν πρόκειται για Ειδική Αγωγή στα τόσο παραμελημένα ΑΜΕΑ.
Είναι πραγματικά κρίμα και άδικο να μένουν εκτός εκπαίδευσης συνάδελφοι με τόσα ακαδημαϊκά προσόντα επειδή δεν έχουν εμπειρία…?ΟΧΙ, επειδή δεν έχουν μπάρμπα σύμβουλο ή γραμματέα του υπουργείου. Καμία αξιοκρατία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Σε τηλεφώνημα μου στο γραφείο ειδικής αγωγής του υπουργείου Παιδείας για να ρωτήσω την πορεία της ένστασης που είχα υποβάλει πριν από ένα μήνα σχεδόν, μου απάντησαν ως εξής. <Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε σε όλους> σε ποιους είναι υποχρεωμένοι να απαντούν και πότε? κατόπιν επίδειξης της κομματικής ταυτότητας?
Τα σχόλια περισσεύουν…
Κρίμα για την τόσα υποσχόμενη Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου
Κρίμα για την παιδεία μας.
Κρίμα για τα παιδιά μας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!