«Ωστόσο, εδώ και δέκα χρόνια το κτίσμα είχε ερημώσει: ο ιδιοκτήτης είχε πεθάνει και, καθώς η κατασκευή ήταν αυθαίρετη και δεν υφίσταντο τίτλοι ιδιοκτησίας, δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί στους κληρονόμους τους», δηλώνει στην «Κ» κάτοικος της περιοχής.
«Ως συνέπεια, το εγκαταλελειμμένο κτίριο μετατράπηκε σε εστία μόλυνσης και καταφύγιο για τα ποντίκια», επισημαίνει ο ίδιος. Μεταξύ των ετοιμόρροπων τοίχων του παλιού ανθοπωλείου της Κυψέλης φύτρωσαν εν τω μεταξύ καλαμιές, υπενθυμίζοντας στους περαστικούς ότι κάποτε η φύση οργίαζε στην Κυψέλη. Οι ενεργοί κάτοικοι της περιοχής είχαν επανειλημμένα κινήσει τις διαδικασίες, ώστε η γειτονιά τους να απαλλαγεί από τον... μεγάλο ασθενή, αλλά οι εκκλήσεις τους μέχρι χθες δεν εισακούονταν.
Δικαιολογημένα, λοιπόν, χθες ένιωσαν δικαιωμένοι με την επιχείρηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Μετά την κατεδάφιση του κτίσματος και την απομάκρυνση του αυθαιρέτου, το συνεργείο προχώρησε σε καθαρισμό της περιοχής και απορρύπανση του εναπομείναντος ρέματος, που αναδείχθηκε κάτω από τα συντρίμμια.
Ο Δήμος Αθηναίων προτίθεται να μετατρέψει την περιοχή σε χώρο πρασίνου και να συνεχίσει την καταγραφή των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στην Αθήνα.
ΠΗΓΗ: KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ