tromaktiko: Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον [Του Γιώργου Κογκαλίδη]

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον [Του Γιώργου Κογκαλίδη]




Έχουμε ακούσει αρλούμπες και αρλούμπες, από υπαλλήλους που είτε δεν ξέρουν πώς και σε ποιον μιλάνε (και κυρίως ποιον εκπροσωπούν), είτε δεν έχουν... τα κέφια τους (ενδεχομένως γιατί η προηγούμενη νύχτα δεν κύλησε όπως είχαν ονειρευτεί).
Επιχειρηματίας, λάτρης του μπάσκετ και της… δουλειάς, και φίλος του site, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, την οποία αξίζει να διαβάσετε, για να διαπιστώσετε πως η ευφυΐα είναι σταθερό μέγεθος στον πλανήτη, εν αντιθέσει με τον πληθυσμό που αυξάνεται διαρκώς…
Η επιστολή:

"Επικοινώνησα με υπάλληλο της τράπεζας ALPHA, προκειμένου για θέμα χρηματοδότησης της επιχείρησής μου, η οποία μέχρι τώρα είναι απόλυτα υγιής. Συνάντησα άρνηση όχι μόνο προς το αίτημά μου, αλλά γενικότερα προς κάθε τί, που αφορούσε παροχή από την τράπεζα προς την εταιρία μου.

Στην προσπάθειά μου να αντιληφθώ τον λόγο αυτής της αρνητικής αντιμετώπισης, άκουσα απίστευτες ατάκες. Συγκράτησα μερικές, τις πιο εκνευριστικές, τις πιο ενοχλητικές, τις πιο -κατά την ταπεινή μου άποψη- απαράδεκτες:

"Δεν ξέρουμε πώς θα είναι η Ελλάδα τον Ιανουάριο. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι τον Μάιο". Ο άνθρωπος, που κατ' επάγγελμα "πουλάει" χρήμα και εμπιστοσύνη, μου είπε ξεκάθαρα πως "αν έχετε μετρητά καλώς, αλλιώς δεν έχετε τίποτα"!

Προσπάθησα να υπερασπιστώ τη δουλειά και τη… λογική μου. Υπεραμύνθηκα του αιτήματός μου, προβάλλοντας το "καθαρό" παρελθόν της επιχείρησής μου. "Δεν μας νοιάζει το παρελθόν, δεν μας ενδιαφέρει το τώρα, αλλά μόνο το μέλλον. Και η Ελλάδα δεν έχει μέλλον" απάντησε!!!

Θέλω να πιστεύω πως δεν πέρασε από σεμινάριο για να μάθει να λέει αυτές τις απαντήσεις και πως δεν απηχούν των προθέσεων και των σκέψεων της ALPHA BANK.

Αν η Ελλάδα δεν έχει μέλλον, φαντάζομαι πως όλοι οι καταθέτες πρέπει αύριο το πρωί να τραβήξουμε τα χρήματά μας από τις τράπεζες. Ό,τι σώσουμε, αφού… χανόμαστε.

Αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η ρευστότητα που ζητά ο Υπουργός από τις τράπεζες… Αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η ρευστότητα που υπόσχεται ο πρωθυπουργός στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αναρωτιέμαι αν αυτή είναι αποδεκτή απάντηση υπαλλήλου τράπεζας προς έναν άνθρωπο που από την επιχείρησή του δεν ζει μόνο η οικογένειά του (αυτό και μόνο είναι υπεραρκετό), αλλά κι άλλες οικογένειες εργαζομένων.

Επειδή κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν πως πρόκειται για "λαμόγια", να σημειώσω πως οι επιταγές μου είναι καθαρότατες, οι εκδότες πληρώνουν, αλλά ένας εξ αυτών που οπισθογράφησε την επιταγή, έχει πρόβλημα (όπως με ενημέρωσαν).
Τί πρόβλημα; Καθυστερεί να πληρώσει.

Δεν έχει δυσμενή, δεν είναι στον Τειρεσία, αλλά έτυχε αντί να πληρώσει την πρώτη μέρα, να πληρώσει μέσα στο χρονικό περιθώριο που το ίδιο το τραπεζικό σύστημα έχει θέσει.

Ακόμα και αν αποδεχθώ πως ορθώς η τράπεζα δεν εμπιστεύεται τον οπισθογράφο, οι εκδότες της επιταγής, οι οποίοι είναι αυτοί που εν τέλει θα πληρώσουν, δεν παίζουν κανέναν ρόλο για το παραλιακό κατάστημα της ALPHA;

Σημειώστε πως πέρα απ' όλα όσα προανέφερα, έχω όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις, με ακίνητη περιουσία, επομένως ακόμα και αν δημιουργηθεί πρόβλημα (που δεν έχει υπάρξει ως τώρα), η τράπεζα είναι καλυμμένη απ' όλες τις πλευρές".

Δεν θα μπω στην ανάλυση της επιστολής, γιατί απλά τα λέει όλα ο άνθρωπος. Ένα πράγμα θα σημειώσω: Υπάλληλος τράπεζας που "τρομοκρατεί" την αγορά, με επιχειρήματα του τύπου "η Ελλάδα δεν έχει μέλλον" πρέπει… χθες να αποπεμφθεί από τη θέση του και η τράπεζα να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο.

Τέτοιοι τύποι, ελαφρά την καρδιά, αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Κι αν ο εν λόγω επιχειρηματίας, με αυτά τα εχέγγυα, αντιμετωπίστηκε με αυτόν τον τρόπο, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μπορεί και να μαστιγώνονται…

basketblog.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!