tromaktiko: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Κα Κατσέλη,
Στο παρακάτω άρθρο που διαβάζω στο in.gr βλέπω πως :
"θα επιτραπεί, υπό προϋποθέσεις, η δυνατότητα εφαρμογής -με επιχειρησιακές συμβάσεις ή συμφωνίες σε τοπικό επίπεδο- δυσμενέστερων όρων αμοιβής και εργασίας σε σύγκριση με τις κλαδικές συμβάσεις και την εθνική γενική συλλογική σύμβαση." και αναρωτιέμαι τι προσπαθείτε να προωθήσετε.
Η εταιρεία στην οποία ανήκω απαρτίζεται από 2 άτομα, εμένα και τον γιό του Διευθυντή μου.. δηλαδή εάν εκείνος δεν θέλει να αυξήσει το προσωπικό διότι πχ δεν θέλει να ξοδεύει χρήματα και προφασιστεί πως δεν εχει δουλειές θα έχει το δικαίωμα με τον ΝΟΜΟ να μου μειώσει τον μισθό μου και καλά συμφωνία... καταστρέφοντας οικονομικά εμένα και τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας μου στην εταιρεία.

Παρακαλώ ως απλός πολίτης-μητέρα και άνθρωπος που παλεύει καθημερινά για τον μισθό του διαμαρτύρομαι και θεωρώ πως οι πράξεις των βουλευτών-πολιτικών σας θα έπρεπε να εξετάζονται διπλά και τριπλά όταν πρόκειται για την προστασία των εργαζομένων ειδικά στον ιδιωτικό τομέα που εάν δεν το αξίζεις δεν δουλεύεις...

Ευχαριστώ...

---------Κείμενο in.gr-----
Εντός του Νοεμβρίου οι αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας για τις κλαδικές συμβάσεις
Έντονες αντιδράσεις από τα συνδικάτα

Με υπουργική απόφαση που θα υπογράψει η Λ.Κατσέλη μέσα στο Νοέμβριο θα επιτραπεί, υπό προϋποθέσεις, η δυνατότητα εφαρμογής -με επιχειρησιακές συμβάσεις ή συμφωνίες σε τοπικό επίπεδο- δυσμενέστερων όρων αμοιβής και εργασίας σε σύγκριση με τις κλαδικές συμβάσεις και την εθνική γενική συλλογική σύμβαση.

«Οταν μια γεωγραφική περιοχή ή μια επιχείρηση βρίσκεται σε διαρθρωτική κρίση και σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα δίνεται η δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας, έτσι ώστε να μπορούν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Εργασίας.

«Αν μια επιχείρηση είναι έτοιμη να κλείσει και χρειάζεται να κάνει μια διευθέτηση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα είναι κάτι που προσωπικά και ως κυβέρνηση το βλέπουμε θετικά», σηνείωσε, επαναβεβαιώνοντας την πολιτική απόφαση για την ενεργοποίηση της σχετικής διάταξης, η οποία περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο.

Η υπουργός είπε ακόμα ότι «θα γίνει μια προσεκτική ρύθμιση, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και να υπάρξει μια μεγαλύτερη ευελιξία σε αυτές τις περιπτώσεις».

Από την πλευρά των συνδικάτων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη διάταξη «επιεικώς απαράδεκτη» και τόνισε ότι «επ' ουδενί δεν πρέπει να εφαρμοστεί» κάτι τέτοιο ως γενικός κανόνας.

Σε μεμονωμένες και ειδικές περιπτώσεις, αν μια επιχείρηση βρίσκεται πραγματικά πριν το λουκέτο, τότε γίνονται διαπραγματεύσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για τη διάσωση της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας, είπε ο Γ.Παναγόπουλος.

Ακόμη ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι η διάταξη του μνημονίου για τις κλαδικές συμβάσεις προσκρούει στο Σύνταγμα, στους νόμους, αλλά και σε διεθνείς συμβάσεις που έχει κυρώσει η χώρα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!