tromaktiko: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ;

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ;



Γράφει η Φαίη Γιάνναρου

Η σημασία της ιαπωνικής λέξης Ρέικι είναι «συμπαντική ζωτική ενέργεια». Κάθε τι που έχει ζωή έχει την ανάγκη αυτής της ενέργειας για να ζει και να αναπτύσσεται. Η ενέργεια αυτή βρίσκεται παντού γύρω μας και θρέφει το σώμα, την ψυχή, το νου και το πνεύμα.
Μετά τη γέννησή μας, όλοι είμαστε σε θέση να απορροφούμε ελεύθερα τη συγκεκριμένη ενέργεια και να τη μεταβιβάζουμε. Η ικανότητα αυτή μπλοκάρεται περισσότερο ή λιγότερο εξαιτίας της καταπίεσης των έντονων συγκινήσεων. Η πίεση έρχεται στην ζωή μας κάθε φορά που περνάμε μια δύσκολη ψυχική κατάσταση (διαζύγιο, θάνατος αγαπημένου, οικονομική δυσκολία, προβλήματα με τα παιδιά, υπερκόπωση κτλ.) Αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους.
Συνέπεια αυτών των μπλοκαρισμάτων είναι ότι η ζωτική ενέργεια δεν μπορεί πια να ρέει ελεύθερα μέσα μας. Η έλλειψή της προκαλεί μεγαλύτερη ευπάθεια σε ασθένειες και καθυστερεί την ανάρρωση. Κατά τις συνεδρίες Ρέικι, τα μπλοκαρίσματα των ενεργειακών αγωγών λύονται, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να απορροφούν απεριόριστα τη ζωτική ενέργεια και να τη μεταβιβάζουν στους άλλους.
Η ατομική συνεδρία

Μία τυπική ατομική συνεδρία ξεκινάει με μία συζήτηση, η οποία περιλαμβάνει ένα σύντομο ιστορικό υγείας και ένα διάλογο για τα θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο που θα λάβει τη θεραπεία.
Η θεραπευτική συνεδρία πραγματοποιείται σε ένα δωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Κρύσταλλοι και αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται για την ενδυνάμωση της θεραπείας και τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο θεραπευόμενος ξαπλώνει στο κρεβάτι της θεραπείας, φορώντας κανονικά τα ρούχα του. Ο θεραπευτής τοποθετεί απαλά τα χέρια του στα ενεργειακά κέντρα του σώματος και ανάλογα με την τεχνική μπορεί να χρησιμοποιήσει κρυστάλλους, χρώματα και ήχο.
Με την ολοκλήρωση της θεραπείας προσφέρεται νερό, δίνεται χρόνος για επαναφορά από την θεραπεία και γίνεται διάλογος για την εμπειρία της θεραπείας.
Ο συνολικός χρόνος της συνεδρίας είναι 90 λεπτά, τα οποία περιλαμβάνουν την αρχική συζήτηση, την θεραπεία και τη γείωση.

Πως μπορεί να ωφελήσει

- Το ρέικι ενισχύει τη φυσική ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται
- Το ρέικι αναζωογονεί τόσο το σώμα όσο και την ψυχή
- Το ρέικι επαναφέρει πνευματική και διανοητική ισορροπία
- Το ρέικι λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, νοητικό, πνευματικό, σωματικό και συναισθηματικό
- Το ρέικι εξισορροπεί τις ενέργειες του σώματος
- Το ρέικι αποδεσμεύει μπλοκαρισμένη ενέργεια και επιφέρει κατάσταση ολικής χαλάρωσης
- Το ρέικι καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες
- Το ρέικι προσαρμόζεται στις ανάγκες του παραλήπτη
- Το ρέικι λειτουργεί στα ζώα και στα φυτά
- Το ρέικι είναι μία εξαιρετικά ευχάριστη, ολιστική μέθοδος θεραπείας

Σημείωση:
Οι εναλλακτικές τεχνικές δεν αντικαθιστούν την κλασική ιατρική πρακτική, αλλά δρούν παράλληλα και συμπληρωματικά με κάθε άλλη φαρμακευτική ή ψυχολογική θεραπεία.
Τα άτομα που εξασκούν εναλλακτικές τεχνικές δεν κάνουν διαγνώσεις και δεν θεραπεύουν με την κλασσική έννοια του όρου, δεν συστήνουν φάρμακα ή άλλες ουσίες και δεν παρεμβαίνουν στον ιατρικό, ψυχολογικό ή φαρμακευτικό τομέα. Επίσης οι εναλλακτικές τεχνικές δεν συνδέονται με κάποια θρησκεία, αλλά λειτουργούν με σεβασμό στον άνθρωπο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!