tromaktiko: Κόμματα

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κόμματα



Η φανταστική ιστορία που ακολουθεί μπορεί να ακούγεται σαν το απόλυτο παραμύθι αλλά θέλω να πιστεύω ότι ανταποκρίνεται πλήρως στη σημερινή πραγματικότητα του ψευδοκράτους στο οποίο και ζούμε.
(Ή όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνομαι εγώ).Φανταστείτε λοιπόν δυο νεαρούς είκοσι ετών και αγνώστων μεταξύ τους. Τα μεσάνυχτα μιας Παρασκευής και κατά διαβολική σύμπτωση, αποφασίζουν να κάνουν και οι δυο διάρρηξη σε περίπτερα της οδού Σταδίου τα οποία και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο. Κατά ακόμη πιο φοβερή σύμπτωση (σενάριο επιστημονικής φαντασίας δηλαδή) η Ελληνική Αστυνομία καταφέρνει και τους συλλαμβάνει αμφότερους και μάλιστα επ`αυτοφόρω!!! Τους προσαγάγουν λοιπόν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και εκεί αρχίζουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ήτοι: σήμανση, ανάκριση, ψιλές κλπ. Στην πορεία προκύπτει ότι ο ένας από τους δυο νεαρούς τυγχάνει και εγγεγραμμένο μέλος της νεολαίας ενός εκ των δυο κομμάτων εξουσίας. Πανικός!!! Όπως είναι φυσικό αρχίζουν αμέσως τα τηλεφωνήματα- παρεμβάσεις προς τον αγουροξυπνημένο διοικητή του Τμήματος τον οποίο έντρομοι κάλεσαν οι υφιστάμενοί του με το που άρχισε το μπαράζ των ενοχλήσεων.
Υφυπουργοί, βουλευτές, νομαρχιακοί σύμβουλοι, οδηγοί και γραμματείς πολιτευτών και γενικά κάθε είδος παράγοντα και παρατρεχάμενου (που ευδοκιμούν πλήρως εν Ελλάδι) αρχίζουν να εκλιπαρούν, μεσολαβούν, απειλούν κλπ. τον ταλαίπωρο διοικητή ο οποίος κάθιδρος προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους ανώτερούς του προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κακό που τους βρήκε. (Στην ουσία καλείται να απολογηθεί γιατί συνελήφθη ο διαρρήκτης!)
Ο νεαρός κομματό σκυλος λοιπόν παρουσιάζεται ως έντιμος, εργατικός, δημοκράτης και γενικά ως ένα λαμπερό κόσμημα που περιποιεί τιμή στην κοινωνία μας…μπλα μπλα Έτσι λοιπόν, μετά από μερικές ώρες, πολλές παρεμβάσεις και αφού έχει ενημερωθεί πλήρως και ο ίδιος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, αποφασίζεται να αφεθεί πάραυτα ελεύθερο αυτό το στολίδι της πατρίδας μας. Όσο για τον άλλο νεαρό, τον δεύτερο διαρρήκτη ντε… ε αυτόν τον έφαγε η μαρμάγκα…. (Νομίζω ότι είναι ακόμη μέσα).
Ακούγεται σαν παραμύθι αλλά είναι παραμύθι; Δεν νομίζω. Όλοι στην Ελλάδα ζούμε και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν οποιοσδήποτε loser θελήσει να αποκτήσει οντότητα και προσβάσεις, τότε η μόνη λύση είναι η εγγραφή του σε κόμμα (εξουσίας κυρίως). Κάθε παράπτωμά του θα διαγράφεται συνοπτικά και με ελάχιστη τύχη πιθανόν να ανελιχθεί κιόλας σε οποιονδήποτε τομέα επιλέξει. Η αφισοκόλληση, άλλωστε, είναι πολύ πιο σπουδαίο εφόδιο από οποιοδήποτε διδακτορικό στο Ελλαδιστάν μας.
Αυτή είναι η σημερινή κατάντια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Διαφωνείτε;
αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!