tromaktiko: Τριτοτέταρτα ονόματα και ο ύποπτος "οινοχόος"

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τριτοτέταρτα ονόματα και ο ύποπτος "οινοχόος"




Πολύ κακό για το τίποτα η ονοματολογία του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Τα ντρανταχτά ονόματα και οι βαρύγδουπες δηλώσεις " όποιος δεν στρατεύεται επιστρατεύεται" που διέρρεαν τις προηγούμενες μέρες αποδείχτηκαν τελικά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Εκτός κάποιων εξαιρέσεων στις οποίες όμως οι υποψήφιοι είχαν ανακοινώσει ήδη ότι θα είναι υποψήφιοι, είτε τους στηρίξει το κόμμα, είτε όχι, στις υπόλοιπες περιφέρειες και δήμους τα ονόματα ήταν πολύ χλιαρά. Μάλιστα στην περιφέρεια Ιονίου όνομα δεν ανακοινώθηκε αλλά μόνο ότι ο υποψήφιος είναι ακαδημαϊκός του εξωτερικού (ξέρει άραγε τις ανάγκες της περιοχής ή είναι ομοϊδεάτης του ΓΑΠ;) Αναλυτικά:
Δήμοι:
Δήμος Πειραιά: Γιάννης Μίχας
Δήμος Θεσσαλονίκης: Γιάννης Μπουτάρης
Δήμος Αθήνας: Γιώργος Καμίνης
Περιφέρειες
Ανατ. Μακεδονία - Θράκη: Αρης Γιαννακίδης
Κεντρική Μακεδονία: Μαρκος Μπόλαρης
Δυτική Μακεδονία: Γιάννης Παπαϊορδανίδης
Ήπειρος: Βαγγέλης Αργύρης
Θεσσαλία: Απόστολος Παπατόλιας
Ιόνιων νήσων: Πρόσωπο από την ακαδημαϊκή κοινότητα που δεν ανακοινώθηκε
Δυτική Ελλάδα: Απόστολος Κατσιφάρας
Στερεά Ελλάδα: Κλέαρχος Περγαντάς
Αττική: Γιάννης Σγουρός
Πελοπόννησος: Πέτρος Τατούλης
Βόρειο Αιγαίο: Νάσος Γιακαλής
Νότιο Αιγαίο: Γιάννης Μαχαιρίδης
Κρήτη: Σταύρος Αρναουτάκης

Όσον αφορά τις περιφέρειες βέβαια εντύπωση (ίσως όχι και τόση) κάνει το όνομα του Πέτρου Τατούλη. Για όσους πρόσεξαν με την ανακοίνωση του ονόματος από τον Θ.Τσούρα στο Εθν. Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε ένας θόρυβος αποδοκιμασίας στην αίθουσα, πράγμα που δείχνει τις προθέσεις των ΠΑΣΟΚτζηδων ως προς τον υποψήφιο. Άλλωστε ο κ. Τατούλης δεν είναι επιλογή του ΠΑΣΟΚ αλλά του ΛΑ.Ο.Σ που έχει δηλώσει την στήριξή στο πρόσωπό του εδώ και καιρό. Όταν κάποιοι μιλάνε για δεκανίκια και εξαπτέρυγα δεν τα βγάζουν απ'το μυαλό τους.
Άλλο σημαντικό στοιχείο αποτελεί η υποψηφιότητα του κ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος είχε κι αυτός δηλώσει υποψήφιος εδώ και καιρό, αλλά το ΠΑΣΟΚ αρνιόταν να του δώσει το χρίσμα αφού δεν ανήκει στους μνημονιολάτρες. Τελευταία στιγμή έγινε η επιλογή του μήπως και φανεί κάποιο πράσινο σημάδι στον χάρτη μιας και απέναντι στον κ. Κικίλια έχει ένα προβάδισμα λόγω εμπειρίας και ονόματος.


Στα σημειολογικά πρέπει να αναφέρουμε και τον μορφασμό που έπιασε ο τηλεοπτικός φακός όταν ανακοινώθηκε το όνομα του κ. Αργύρη για την περιφέρεια Ηπείρου, κάτι σαν " πού πάω να μπλέξω", όσοι το δουν θα καταλάβουν τί εννοώ.
Στους μεγάλους δήμους της χώρας ο κ. Μίχας ήταν σίγουρος μετά την κόντρα Φασούλα -ΠΑΣΟΚ. Στην Αθήνα ο κ. Ανεξάρτητη αρχή Καμίνης που τον στήριξε η Δημοκρατική Αριστερά και έσπευσε να τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ παρόλες τις εσωτερικές αντιδράσεις (λέτε τώρα με τον ανασχηματισμό ο Φ. Κουβέλης να πάρει κανένα υπουργείο; λέω τώρα!)


Στην Θεσσαλονίκη έχουμε την στήριξη στην " ύποπτη" υποψηφιότητα Μπουτάρη, άλλος ένας που κατέβηκε μόνος και ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια ο κ. Μπουτάρης είναι ο ιδανικός υποψήφιος για τις μέρες που έρχονται. Είναι ένας από αυτούς που αμετανόητα θέλουν να μετονομάσουν την οδό Αγ. Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ, που στηρίζει ένθερμα κάθε Σκοπιανή θέση χρόνια τώρα και υβρίζει κάθε ελληνική. Προβλέπω εκεί να πέσουν κορμιά μια που όλα τα ανθελληνικά κέντρα θα πέσουν να τον στηρίξουν, αφού ξέρουν ότι θα διευκολύνει τα πράγματα για να περάσει η ονομασία " Μακεδονία του Βαρδάρη" που έχουν ετοιμάσει και θέλουν να σερβίρουν. Οι Θεσσαλονικείς ας έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!