tromaktiko: Προσλήψεις Αναπληρωτών (Υπουργείο Παιδείας)

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Προσλήψεις Αναπληρωτών (Υπουργείο Παιδείας)



Εχω μείνει άφωνος με αυτά που βλέπω στις προσλήψεις αναπληρωτών που κάνει το υπουργείο παιδείας.
 Μέχρι τόσο καιρό η κυρία Διαμαντοπούλου μας έλεγε ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων θα διόριζε τους μισούς καθηγητές και δασκάλους από αυτούς που κανονικά έπρεπε να διορίσει και ότι ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσλάμβανε θα ήταν μειωμένος σε σχέση με πέρυσι. Τα κενά θα τα κάλυπτε με αποσπάσεις εκπαιδευτικών, 30άρια τμήματα και υποχρεωτικές υπερωρίες μονίμων καθηγητών κλπ.

Τελικά επειδή η κυρία Διαμαντοπούλου δεν μπορούσε να καλύψει τα κενά, προχώρησε σε προσλήψεις περισσότερων αναπληρωτών καθηγητών, από ότι αρχικά είχε ανακοινώσει. Και εδώ είναι η πρώτη μου απορία. Γιατί δεν διόριζε αυτούς που έπρεπε να διορίσει και το δικαιούνταν και στη θέση τους καλεί αναπληρωτές; Γιατί τους ταλαιπωρεί ακόμα μια χρονιά;
Αυτό που είδα σήμερα είναι πιο τραγικό ακόμα. Σε περίοδο κρίσης καλεί 481 καλλιτεχνικών, 337 μουσικής και 488 θεατρικών σπουδών αναπληρωτές καθηγητές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σύνολο 1306 καθηγητές αισθητικής αγωγής για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση!!! Είναι τραγικό αυτό που κάνει καθώς την ίδια στιγμή καλεί 620 φιλόλογους, 121 μαθηματικούς, 110 φυσικούς, 76 χημικούς, 99 βιολόγους (ενδεικτικά αναφέρω μόνο αυτούς). Ακόμα είναι δεδομένο πως στην τεχνική εκπαίδευση θα καλέσει ελάχιστους αναπληρωτές καθηγητές όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, ενώ υπάρχουν τεράστια κενά.
Συμπερασματικά θα λέγαμε πως το Υπουργείο Παιδείας, σε μια περίοδο κρίσης ενδιαφέρεται περισσότερο να δώσει γνώσεις αισθητικής αγωγής στα παιδιά, παρά να τα μορφώσει. Την τεχνική εκπαίδευση δε, συνεχίζει να τη διαλύει για μια ακόμα χρονιά. 3000 εκπαιδευτικούς που δικαιούνταν διορισμό φέτος, τους στέλνει για την επόμενη χρονιά ενώ άνετα θα μπορούσαν να διοριστούν φέτος. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!