Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
300γρ μπριζόλα βοδινή, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
2 φρέσκες μπαγκέτες (φραντζόλε χοντρές) κομμένες στην μέση για σάντουιτς
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 πράσινη γλυκιά πιπεριά, σε λεπτές φέτες
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τυρί Προβολόνε, τριμμένο
Κέτσαπ (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170oC.
Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρκετά προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει αλλά όχι να κάψει. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, και ανακατέψτε, μέχρι να καραμελώσουν (περίπου 5 λεπτά). Προσθέστε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ακόμα. Αφαιρέστε τα λαχανικά σε ένα μπολ και αφήστε στο πλάι.
Προσθέστε το κρέας στο ήδη καυτό τηγάνι και ψήστε, ανακατεύοντας και πιέζοντας το προς τα κάτω με μια σπάτουλα ή ένα πιρούνι, μέχρι να μην έχει σχεδόν καθόλου ροζ χρώμα (περίπου 2-3 λεπτά). Προσθέστε στο κρέας τα ψημένα λαχανικά και το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και όλα τα συστατικά ενωθούν. Κατεβάστε από την φωτιά το τηγάνι αλλά κρατήστε ζεστό.
Τοποθετήστε τις φρατζόλες στο φούρνο για 2 λεπτά μόνο για να ζεσταθούν. Αφαιρέστε από το φούρνο το ψωμί και με ένα κουτάλι γεμίστε το με το μείγμα κρέατος.
Αν επιθυμητέ πασπαλίστε με κέτσαπ και σερβίρετε αμέσως, όσο ακόμα είναι ζεστό. Καλή Όρεξη!