tromaktiko: Απαντηση στην "κόρη φορτηγατζή"

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Απαντηση στην "κόρη φορτηγατζή"




Απλα διαβασα την συγκεκριμενη αναρτηση και δεν μπορουσα παρα να απαντησω στην αναγνωστρια "κορη φορτηγατζη".
Κανεις δεν αμφισβητει το διακαιωμα του καθενα να απεργησει και να διαδηλωσει.
Οταν ομως ζεις σε μια κοινωνια την οποια θελεις να ονομαζεις δημοκρατικη και πολιτισμενη πρεπει να σεβεσαι και τα δικαιωματα των συμπολιτων σου.
Κατι που δυστυχως σε αυτην την χωρα δεν συμβαινει.... Τι εννοω? Οι φορτηγατζηδες εχουν δικαιωμα να απεργησουν και να διαμαρτυρηθουν , κανενα προβλημα.
Και εγω ομως εχω το δικαιωμα να παω στην δουλεια μου το πρωι γιατι δεν μπορω να κανω αλλιως.
Οπως και οποιοσδηποτε αλλος φορτηγατζης εχει το δικαιωμα να μην απεργησει γιατι δεν θελει ή δεν μπορει.
Για ρωτα τον πατερα σου λοιπον , με ποιο διακαιωμα στερει απο τους συμπολιτες του να παει στην δουλεια του και στην τελικη με κινδυνο να τον απολυσουν? Αυτος δεν πληρωνει διοδια? Δεν πληρωνει τις αυξησεις στα καυσιμα? Δεν πληρωνει φορους?
Επισης ρωτα τον πατερα σου με ποιο δικαιωμα καποιοι απο τους απεργους φορτηγατζηδες προπυλακιζουν τους συναδελφους τους που δεν θελουν να συμμετεχουν στην απεργια? Με ποιο δικαιωμα ριχνουν molotof στα ιδιωτικα βυτιοφορα που δεν μπορουν να κανουν αλλιως εφοσον ιδιωτικα και πρεπει να συνεχισουν να δουλευον? Ειναι δημοκρατικη συμπεριφορα αυτη ή φασιστικη??
Επισης δεν χανετε τα παντα χανετε την βολη σας τοσα χρονια υπερχρεωσης και πλουτισμου εις βαρος των συμπολιτων σας. Το ανοιγμα επρεπε να γινει και καλως γινεται. Και τηα παραθεσω ενα παραδειγμα. Οταν επεστρεψα απο Αγγλια μετεφερα τα πραγματα μου με μεταφορικη (Αγγλικη εταρεια) στην Θεσσαλονικη. Συγκεκριμενα πληρωσα για ενα κυβικο μετρο 150 ευρω απο Λονδινο. Ενας φιλος μου απο Βορεια ελλαδα για 1 κυβικο μετρο επισης για Αθηνα του ζητησαν (Ελληνικη φορτωτικη) 600 ευρω!!! Με λιγα λογια του ηταν πιο οικονομικο να στειλει τα πραγματα του Λονδινο και απο εκει να τα φερει Αθηνα!!! Κοστος? 350 Ευρω!!! Τα μισα σχεδον απο να τα μεταφερει απο Β.ελλαδα. Γιαυτο λοιπον αυτα που γινονται γινονται με σωστη βαση. Η αισχροκερδεια και η λαμογια πρεπει να φτασει στο τελος της επιτελους.
Και στην τελικη ολοι αυτοι που παραπονιουντε για τις απεργιες εχουν και αυτοι προβληματα. Δεν εισαστε μονο εσεις που διαμαρτυρεστε για τα κεκτημενα σας.
Σεβασμος κυριοι και κοινωνικη ευαισθησια χρειαζεται, αλλα δυστυχως αυτες ειναι πλεον ενοιες ανυπαρκτες στο λεξικο των περισσοτερων ελληναραδων...
Γι΄αυτο κυριοι φορτηγατζηδες ο κοσμος δεν ειναι πλεον με το μερος σας. Σιγα σιγα καποιοι αρχιζουν και ξυπνανε. Και ηταν καιρος, αν θελουμε να εχουμε εστω μια μικρη ελπιδα στο να βγουμε απο αυτο το τουνελ...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!