tromaktiko: Αποθέωση του Ντουράντ

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Αποθέωση του Ντουράντ



Ο Κέβιν Ντουράντ οδήγησε τις ΗΠΑ στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ, με τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Μάικ Σιζέφσκι και Ντέιβιντ Μπλατ να υποκλίνονται στο ταλέντο του Αμερικανού διεθνή φόργουορντ των Θάντερ.

Ο τεχνικός της Εθνικής των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι, μιλώντας αρχικά για την επικράτηση επί της Ρωσίας, τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετική ομάδα κι ένα πολύ καλό προπονητή. Η Ρωσία μας πίεσε στην άμυνα και για λίγο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, αλλά μετά το 30-35 και το τάιμ άουτ που πήραμε όλα άλλαξαν», ενώ συνέχισε αναφερόμενος στον ταλαντούχο φόργουορντ των «Κεραυνών», Κέβιν Ντουράντ: «Ο Κέβιν είναι στην ομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχε παραπονεθεί που κοβόταν. Είναι σπουδαίο παιδί, ένας από τους καλύτερους κι έχει να προσφέρει πολλα στο μπάσκετ». Ο 22χρονος φόργουορντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Κέβιν Ντουράντ, μιλώντας για την προσωπική του απόδοση, σχολίασε: «Δεν νομίζω ότι έπαιξα εγώ καλά, αλλά τα γκαρντ μας. Έπαιξαν σπουδαία και μας έκαναν τη ζωή εύκολη. Παίξαμε καλά απέναντι σε μια καλή ομάδα που έπαιξε σπουδαία άμυνα».
Από την πλευρά του, ο Ισραηλινοαμερικανός προπονητής της Εθνικής Ρωσίας, Ντέβιντ Μπλατ, σημείωσε: «Χαίρομαι να παίζω με τέτοιες ομάδες και τέτοια παιχνίδια. Φυσικά και τραγούδησα τον Εθνικό ύμνο της πατρίδας μου. Εκεί που μεγάλωσα έμαθα να σέβομαι τη χώρα μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήθελα να κερδίσω σήμερα. Πρέπει να πω τα καλύτερα και για τους παίκτες μου γιατί ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να πουν καλά λόγια για μας και την άμυνά μας».
Κλείνοντας, ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ κατέθεσε την άποψή του για τον Κέβιν Ντουράντ: «Ο Ντουράντ είναι παράδειγμα και πραγματικά χαίρομαι που βρίσκεται εδώ. Χαίρομαι γιατί δεν έψαξε δικαιολογίες για να ξεκουραστεί και να κάνει διακοπές. Αυτό το παιδί είναι σπουδαίο».
Ο Ρώσος σέντερ, Τίμοθι Μοζγκόφ, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στους Αμερικανούς, υπογράμμισε: «Δεν ξέρω αν έδειξα πως μπορώ να σταθώ στο ΝΒΑ, δεν είχα αυτό στο μυαλό μου. Θα δω πως είναι τα πράγματα και στα φιλικά. Απόψε παίξαμε για να κερδίσουμε, έγινε ένα σπουδαίο παιχνίδι και κέρδισε ο καλύτερος».
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!