tromaktiko: Ρύπανση ιδιωτικού χώρου από διαφημιστικά φυλλάδια

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ρύπανση ιδιωτικού χώρου από διαφημιστικά φυλλάδια



Θα ήθελα να επισημάνω την προσοχή σας σε ένα πρόβλημα το οποίο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία 3 με 4 χρόνια και έχει κορυφωθεί τους τελευταίους 5-6 μήνες. Κατοικώ σε μία μονοκατοικία στον Άλιμο (το τονίζω αυτό διότι είναι σημαντικό).
Καθημερινά δεχόμαστε ένα καταιγισμό από διαφημιστικά φυλλάδια τα οποία οι διανομείς πετάνε όπου τους βολεύει - μέσα στο γραμματοκιβώτιο, πάνω στο κάγκελα της μάντρας, μέσα στην αυλή ή κάτω από την πόρτα. Παρ'όλο που υπάρχει σήμανση επάνω στο γραμματοκιβώτιο ότι δεν δεχόμαστε διαφημιστικά φυλλάδÎ! �α, οι διανομείς την αγνοούν επιδεικτικά και εξακολουθούν να πετάνε τα φυλλάδια σε όλους τους χώρους τις οικίας και μάλιστα όχι μόνο από ένα άλλα 3-4 κάθε φορά. Το αποτέλεσμα είναι τόσο οι πόρτες και το γραμματοκιβώτιο μας όσο και η αυλή του σπιτιού να είναι επί μονίμου βάσεως γεμάτα από κάθε λογής φυλλάδια και χαρτιά. Τόσο η οικογένεια μου όσο και αρκετοί κάτοικοι των γύρω δρόμων έχουμε πλέον αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση, η οποία όπως καταλαβαίνεται έχει φτάσει πιά στο απροχώρητο. Προσωπικά έχω κάνει αμέτρητα τηλέφωνα και καταγγελί! ες τόσο στις εταιρίες διανομής όσÎ! ¿ και σε αρκετές επιχειρήσεις που επιλέγουν να "διαφημιστούν" με αυτό τον τρόπο αλλά το αποτέλεσμα είναι μηδέν, αφού κάθε κατάστημα και επιχείρηση, από το πιο μικρό σουβλατζίδικο και μπακάλικο της γειτονιάς μέχρι τα πολυκαταστήματα τύπου IKEA και Lidl ακολουθούν την ίδια αυτή τακτική παράνομης διαφήμισης. Τους είπε μήπως κανείς ότι εμείς θέλουμε το διαφημιστικό τους υλικό? Τους είπε κανείς ότι έχουμε τον χρόνο ή την διάθεση να καθόμαστε να μαζεύουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τα χαρτιά τους από τις αυλές μας και τις πόρτες μας? Περιττό να πώ ότι όλοι οι δρ! όμοι και τα πεζοδρόμια της περιοχής είναι γεμάτα από διαφημιστικά τα οποία πολλές φορές παίρνει ο αέρας με αποτέλεσμα η ρύπανση να επεκτείνεται και σε άλλους δημόσιους χώρους.



Ας φροντίσει επιτέλους κάποιος (η Δημοτική Αστυνομία τι κάνει, θα ήθελα να ήξερα?) να βρεθεί μία λύση για να μπορέσουν να προστατευτούν οι περιουσίες μας από τα κάθε λογής διαφημιστικά σκουπίδια που με παράνομο και φασιστικό τρόπο μας γεμίζουν καθημερινά οι εταιρίες αυτές. Δεν είμαστε (ούτε και θα έπρεπε να είμαστε) υποχρεωμένοι να καθαρίζουμε 4 και 5 φορές την μέρα την αυλή μας, τις πόρτες μας και τα γραμματοκιβώτια μας από τα σκουπίδια τους επειδή κάποιοι θέλουν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους με το έτσι θέλω.



Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!