tromaktiko: Η χρονιά τού Ράφικ;

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η χρονιά τού Ράφικ;



Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΩΣ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΕΡΣΙ & ΠΕΡΣΙ. ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ 2007. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ. Η… ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΖΕΕΦΕΛΝΤ.

Η εντυπωσιακή εκκίνηση που έχει πραγματοποιήσει ο Ράφικ Τζιμπούρ στη νέα αγωνιστική περίοδο δικαιώνει απόλυτα εκείνους που τον χαρακτηρίζουν «τρομοκράτη» (για αντίπαλες εστίες) και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την αγωνιστική του αξία.

Παράλληλα επιτρέπει στους φίλους της ΑΕΚ να ελπίζουν ότι θα ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας τους να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και στις κατακτήσεις τίτλων.

Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός προκαλεί, όντως, τρόμο στις αντίπαλες άμυνες και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε πέντε αγώνες, σκοράροντας σε όλα τα παιχνίδια πλην ενός. Ο 26χρονος επιθετικός με τις εμφανίσεις του αλλά και την εκτελεστική του δεινότητα, αποτελεί τον πλέον πολύτιμο ποδοσφαιριστή της «Ένωσης» στους αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής.

Τα φετινά γκολ

Ο απολογισμός της φετινής παρουσίας του είναι ιδιαίτερα πλούσιος. Ήταν ο παίκτης που σκόραρε το -«χρυσό» όπως αποδείχθηκε- εκτός έδρας γκολ στον αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με την Νταντί Γιουνάιτεντ χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Στον επαναληπτικό, που διεξήχθη στο Καραϊσκάκη, δεν σημείωσε τέρμα και αυτή είναι η μοναδική αναμέτρηση στην οποία δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Ο Τζιμπούρ βρήκε δίχτυα και στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα με την Κέρκυρα αλλά το τέρμα του δεν ήταν αρκετό για να προσφέρει βαθμολογικά οφέλη στην ΑΕΚ, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τους νησιώτες. Στο ματς με τον Πανσερραϊκό, στη δεύτερη αγωνιστική, πέτυχε το πρώτο τέρμα των «κιτρινόμαυρων» ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη, ενώ σκόραρε και χθες με τη Χάιντουκ στην αυλαία των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Πέρσι έξι, πρόπερσι δέκα

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «Τρομοκράτης» έχει πετύχει ως τώρα τέσσερα τέρματα, ενώ πέρυσι σε όλη τη σεζόν (και σε όλες τις διοργανώσεις) σημείωσε έξι, σε είκοσι συμμετοχές. Πρόπερσι, στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, έφτασε τα δέκα σε σύνολο 33 αγώνων.

Οι επιδόσεις του παίκτη επιτρέπουν στους φίλους της ΑΕΚ να ονειρεύονται ότι η φετινή χρονιά θα είναι η χρονιά του Τζιμπούρ. Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία του με τη διοίκηση της ΠΑΕ, ο Γαλλοαλγερινός δικαιώνει τον προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς και τους ανθρώπους του συλλόγου που αποφάσισαν να του δώσουν μία (ακόμη) ευκαιρία.

Επεισόδια, ξεσπάσματα και «ψυγείο»

Είναι γνωστό ότι στη ΑΕΚ έφτασαν σε αρκετές περιπτώσεις στο «αμήν» με τον Τζιμπούρ και δεν είναι λίγες οι φορές που έδειχνε να είναι «τελειωμένος» από την ομάδα. Τα επεισόδια που είχε με τον Μπάγεβιτς και με συμπαίκτες του και ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του και τα ξεσπάσματά του, δημιούργησαν προβλήματα στην ΑΕΚ. Οι ισορροπίες πολλές φορές διαταράχθηκαν, ο Τζιμπούρ μπήκε ακόμη και στο «ψυγείο», από το οποίο βγήκε πέρυσι τον Ιανουάριο. Όμως, η ουσία είναι πως πλέον δηλώνει «παρών».

Κοστολογήθηκε στα 3 εκατ. ευρώ αλλά…

Υπενθυμίζεται πως τις περιόδους που η ΑΕΚ... ευχόταν να τον πουλήσει, ο «τρομοκράτης», είχε δοκιμαστεί στη Σέλτικ, ενώ είχε κάνει και προπονήσεις με την Μπλάκμπερν. Η ΠΑΕ επεδίωξε να τον παραχωρήσει ακόμη και μες το καλοκαίρι αλλά δεν ήρθε ποτέ η πρόταση των 3 εκατ. ευρώ, που θα ικανοποιούσε τους διοικούντες. Οι καιροί, όμως, άλλαξαν.

Οι εξηγήσεις με τον Μπάγεβιτς

Το πρώτο βήμα για την υπογραφή του νέου συμβολαίου, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ. Εκεί, ο παίκτης μίλησε με τον προπονητή και τα βρήκαν, αφού προφανώς δόθηκαν εξηγήσεις για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν και τα όσα ελέχθησαν στο παρελθόν. Άλλωστε, ήταν πολλά εκείνα που έπρεπε να αφήσουν πίσω τους (ειδικά ο «Ντούσκο»). Στη συνέχεια, ο παίκτης δέχθηκε την ικανοποιητική πρόταση της ΑΕΚ και αποφάσισε ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει, είναι να συνεχίσει να φοράει τα κίτρινα. Μια «συμφωνία ειρήνης» είχε, προφανώς, επιτευχθεί.

Ο ρόλος του Δημητριάδη

Φυσικά, στην αλλαγή κλίματος συνετέλεσε τα μέγιστα ο Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος είχε πολλά τετ α τετ με τον παίκτη μετά την επιστροφή του τον Ιανουάριο. Τον έκανε να αισθανθεί άνετα και γενικά κατάφερε να τον κάνει να «βγάλει» τον καλό του εαυτό.

Φέτος, ο Τζεμπούρ φανερώνει τις πραγματικές του δυνατότητες και θυμίζει τον εξαιρετικό κυνηγό της περιόδου 2007-08 όταν με τη φανέλα του Πανιωνίου πέτυχε 17 γκολ σε 33 αγώνες, επίδοση που αποτέλεσε το «διαβατήριο» για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

«Όλα θα πάνε καλά»

Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για τη νέα σεζόν, που εκτιμά ότι θα είναι πολύ διαφορετική –και σαφώς πιο παραγωγική- από τις δύο προηγούμενες: «Την πρώτη χρονιά στην ΑΕΚ δεν έκανα προετοιμασία. Τη δεύτερη είχα διαφωνία με τον προπονητή μου και αυτό με έβγαλε εκτός φόρμας. Φέτος, όμως, που συμμετείχα στην προετοιμασία πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά», είπε χαρακτηριστικά ο Τζιμπούρ μετά το τέλος του αγώνα με τη Χάιντουκ.

Το αν θα επαληθευτούν οι προσδοκίες οι δικές του και των φίλων της ΑΕΚ, θα φανεί στο γήπεδο. Και θα αποδειχτεί αργότερα αν είναι η χρονικά του ή όχι.

http://www.sportdog.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!