tromaktiko: Βαλένθια - Μάντσεστερ Γ.: Χωρίς Ρούνεϊ στο «Μεστάγια»

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Βαλένθια - Μάντσεστερ Γ.: Χωρίς Ρούνεϊ στο «Μεστάγια»



Ο Γουέιν Ρούνεϊ, μαζί με τους Γκιγκς και Σκόουλς, είναι οι τελευταίες απώλειες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αποψινή αναμέτρηση στο «Μεστάγια» με την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος Βαλένθια. Εκτός και οι Κάρικ, Βαλένσια, με τις μεσοεπιθετικές λύσεις του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να περιορίζονται σημαντικά. Ξεκουράστηκαν και επιστρέφουν για τη γηπεδούχο οι Αλμπέλδα, Χοακίν και Μιγκέλ. 



ΓΗΠΕΔΟ: ΜΕΣΤΑΓΙΑ (49.092) * ΒΑΛΕΝΘΙΑ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: «Καθάρισε» μέσα σε 10 λεπτά τη Χιχόν, εκτός έδρας. Προηγήθηκε με κεφαλιά του Μεμέτ Τοπάλ στο 7’, έκανε το 0-2 με τον Σολδάδο στο 10’, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» έκαναν διαχείριση του σκορ στη συνέχεια, φρόντισαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασαν σε μια άνετη και εύκολη νίκη.

Η ομάδα του Ουνάι Εμερι εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών της Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον βρίσκεται μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Βαλένθια προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με 4-0 επί της Μπούρσασπορ, σε ένα ματς στο οποίο προηγήθηκε νωρίς και έφτασε σε μια ευρεία νίκη, εκμεταλλευόμενη την ποιότητά της αλλά και τα λάθη της αντιπάλου της. «Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να νικήσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» είπε στους παίκτες του ο Ουνάι Εμερι, ενόψει της αποψινής αναμέτρησης.

Επιστρέφουν ο μέσος Αλμπέλδα, ο δεξιός χαφ Χοακίν και ο δεξιός μπακ Μιγκέλ, οι οποίο έμειναν εκτός αποστολής προκειμένου να ξεκουραστούν. Θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού ο κεντρικός μέσος Μπανέγα και ο αριστερός χαφ Βιθέντε.

Πιθανή ενδεκάδα (4-1-4-1): Θέσαρ – Μιγκέλ, Ρικάρντο Κόστα, Νταβίντ Ναβάρο, Ματιέ – Αλπμέλδα – Πάμπλο Ερνάντεθ, Χοακίν, Τίνο Κόστα, Μάτα – Αντούριθ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Προβληματική αποδείχθηκε η Γιουνάιτεντ σε μια ακόμα εξόρμηση της. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Μπόλτον να παραβιάσει δύο φορές την εστία της ομάδας του Φέργκιουσον που το μόνο που κατάφερε στο «Ρίμποκ» ήταν να αποφύγει την ήττα (2-2).
Με αυτέ στις επιδόσεις το έργο της σίγουρα αναμένεται πολύ δύσκολο κόντρα στην φορμαρισμένη Βαλένθια, ειδικά αν αναλογιστούμε τις επιδόσεις της Γιουνάιτεντ στην Ισπανία. Οι «κόκκινοι» διάβολοι κατάφεραν να πανηγυρίσουν διπλό επί ισπανικού εδάφους μόλις μια φορά και αυτή τη σεζόν 2001/02. Στις υπόλοιπες 17 επισκέψεις του στην Ισπανία έχουν απολογισμό εννέα ήττες και 8 ισοπαλίες.

Για τις δυσκολίες της αναμέτρησης, μίλησε και ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στην Συνέντευξη Τύπου. «Η Ισπανία είναι ένα πολύ δύσκολο μέρος για να έρθεις και να νικήσεις. Η Βαλένθια έχει ένα πολύ καλό ρεκόρ στην διοργάνωση, παίζει πολύ καλά και περιμένω ένα πολύ δύσκολη παιχνίδι, στο οποίο σίγουρο δεν θέλεις να αγωνίζεσαι χωρίς τους καλύτερους σου παίκτες. Ηταν μεγάλη απόφαση να αφήσω εκτός, τον Σκόουλς, αλλά για τον Ράιαν και τον Γουέιν δεν υπήρχε επιλογή».
Υπάρχουν και θετικά μηνύματα πάντως, καθώς η ομάδα του Φέργκιουσον σε οκτώ από τα εννέα φετινά  παιχνίδια έχει σημειώσει δύο ή περισσότερα τέρματα. Το μοναδικό παιχνίδι που δεν βρήκε δίχτυα ήρθε στην πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν και με οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα, είχε κακή εικόνα και έμεινε στο 0-0. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στην Βαλένθια χωρίς τρία  βασικά της στελέχη. Ράιαν Γκιγκς και Γουέιν Ρούνεϊ θα απουσιάσουν από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου 15 ημέρες, ενώ το τελευταίο πρόβλημα που προέκυψε ήταν αυτό με τον  Πολ Σκόουλς, ο οποίος  δεν ακολούθησε την αποστολή. Αν υπολογίσουμε πως απουσιάζουν εδώ και αρκετές εβδομάδες  Κάρικ, Βαλένσια από την μεσαία γραμμή τότε οι επιλογές του Φέργκιουσον μεσοεπιθετικά περιορίζονται σημαντικά.

Πρέπει παράλληλα να περιμένουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή για την συμμετοχή και των  αμυντικών Φέρντιναντ, Νέβιλ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Φαν ντερ Σαρ -  Εβρά, Βίντιτς, Εβανς (Φέρντιναντ), Ο’Σέι – Παρκ, Φλέτσερ, Γκίμπσον, Νάνι - Μπερμπάτοφ, Όουεν.

http://www.kingbet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!