tromaktiko: Αγγελία της ημέρας

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αγγελία της ημέρας



http://www.aggeliopolis.gr/ellada/Afantoy_taxidi_sto_xrono__3__10189649.htm?ca=9_s&w=3

Ένα ταξίδι αρχίζει γεμάτο μνήμες και νοσταλγία, για ένα τόπο που έχει αλλάξει ριζικά και μια κοινωνία που δεν είναι πια η ίδια.
Μια διαδρομή στο χρόνο τότε που όλα ήταν πιο αγνά και πιο απλά. Τότε που ο κόσμος παρ' όλες τις δυσκολίες της εποχής ήταν περισσότερο ενωμένος και μονιασμένος. Αυτό το βιβλίο αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας για να γνωρίσουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιοί την ιστορία του τόπου μας.
Μέσα από 450 φωτογραφίες, κείμενα, έγγραφα και δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής ξεδιπλώνεται η ιστορία του χωριού από την αρχαία εποχή έως τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Περιλαμβάνει μία πλήρη καταγραφή όλων των πτυχών της καθημερινής ζωής των ανθρώπων και του τοπίου στο πέρασμα των χρόνων.
Ο συγγραφέας πέρασε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια στη Ρόδο, αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Λύκειο το 1988, το 1995 πήρε πτυχίο Χειρουργού Οδοντιάτρου και από το 1999 εξασκεί το επάγγελμα στ' Αφάντου όπου και διαμένει μόνιμα. Το 1999 παντρεύτηκε τη Βέρα Σ. Δοντά με την οποία απέκτησε δυο γιούς, τον Μιχάλη το 2000 και τον Σάββα το 2001.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη συγγραφική προσπάθεια του Συμεών Μ. Δοντά ο οποίος ύστερα από συστηματική έρευνα και εργασία πέντε και πλέον ετών σε δημόσια και ιδιωτικά αρχεία, βιβλιοθήκες σε Ελλάδα και εξωτερικό και προσωπική επαφή με ανθρώπους κατάφερε να συλλέξει και να διασώσει ένα αξιόλογο υλικό.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεισ ΖΗΤΗ.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!