tromaktiko: Δεύτερη σύσκεψη στο ΥπΕσ απουσία του Πάγκαλου

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Δεύτερη σύσκεψη στο ΥπΕσ απουσία του Πάγκαλου



Την Πέμπτη (09/09) πραγματοποιήθηκε η δεύτερη, μετά τον ανασχηματισμό, συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της...

 κυβέρνησης, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση. Παρόντες στη συνεδρίαση, όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στη ΔΕΘ, είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ενώ “ηχηρή” είναι η απουσία του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος δε μετείχε ούτε στην πρώτη.



Η σύσκεψη πραγματοποιείται υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, καθώς ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ΔΕΘ.


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Πεταλωτής, η “ομάδα σχεδιασμού” της κυβέρνησης θα συνεδριάζει σε τακτική βάση, ενώ ανάλογα με τα θέματα που θα ανακύπτουν, θα εμπλουτίζεται με την παρουσία και των αρμοδίων υπουργών, ενώ θα συμμετέχουν και οι κ.κ. Ν. Αθανασάκης και Τ. Χυτήρης.


Ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι η ομάδα αυτή δεν θα είναι ούτε άτυπη κυβερνητική επιτροπή, ούτε “πρωινός καφές” και ότι δεν θα ασχολείται με τα θέματα της καθημερινότητας ούτε με την επικοινωνία, αλλά θα χαράσσει ευρύτερες πολιτικές.


Ο ίδιος εξερχόμενος του υπουργείου, μετά τη συνεδρίαση της Τετάρτης (09/09), δήλωσε ότι παρόμοιες συσκέψεις θα γίνονται στο εξής στο υπουργείο Εσωτερικών, λόγω του νέου συντονιστικού του ρόλου.


Επιπλέον, ερωτηθείς, εάν είναι στα σχέδια του κ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιος για Γραμματέας του ΟΗΕ σε ένα χρόνο, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι “έχουμε να κάνουμε τόση δουλειά σαν ελληνική κυβέρνηση που όλη η παραφιλολογία και η σεναριολογία δεν βοηθάει, κυρίως, τη χώρα”.
 
 
 
Πηγή: cosmo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!