Σε δια βίου. αμάθεια στο μάθημα των μαθηματικών έχουν καταδικαστεί οι μαθητές του Β΄ Γυμνασίου Γέρακα Αττικής.
Το καταγγέλλουν αγανακτισμένοι γονείς, οι οποίοι μαζί με τα παιδιά τους, πρώτα και δεύτερα, βιώνουν την πιο οδυνηρή κατάσταση εδώ και 8 χρόνια, χωρίς να δίνει ουδείς λύση στο πρόβλημα διδαχής του σημαντικού μαθήματος των μαθηματικών που υφίσταται στο γυμνάσιο.
Πρόβλημα το οποίο ξεκινάει από καθηγήτρια του μαθήματος, η οποία είναι ωσεί απούσα από τις αίθουσες διδασκαλίας. Αντιμετωπίζουσα πρόβλημα υγείας εμφανίζεται για...
δύο-τρεις μέρες για να εξαφανιστεί και πάλι για ένα, δύο, τρεις μήνες. Ακόμα όμως κι όταν δίνει το «παρών» για περισσότερο χρόνο ποτέ δεν διδάσκει, δεν παραδίδει, δεν εξετάζει. Απλώς ανακοινώνει την ύλη για το επόμενο χρονικό διάστημα, της απουσίας της βεβαίως, βάζει διαγώνισμα και αυτό είναι όλο. Αξιοπερίεργο είναι πως η βαθμολογία των μαθητών παραδίδεται κανονικά στη διεύθυνση του γυμνασίου.
Αγανακτισμένοι οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν και έκαναν επανειλημμένα παραστάσεις στους καθ΄ ύλην αρμόδιους. Και το μόνο που πέτυχαν πέρυσι ήταν να τοποθετηθεί η κυρία σε υπηρεσία γραφείου. Φέτος όμως επανήλθε και μαζί της και το δράμα γονιών και μαθητών.
Ένα δράμα που έχει να κάνει με οικογενειακές συγκρούσεις, τα οικονομικά τους, την ψυχολογία μαθητών και γονιών και βέβαια με το επίπεδο μάθησης και επίδοσης στο μάθημα των μαθηματικών.
Και όσοι μεν εκ των γονέων έχουν την οικονομική ευχέρεια στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια. Αλλά πόσοι εκ των γονέων που στέλνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο τη διαθέτουν και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους μας; Κι αν την είχαν δεν θα τα έστελναν σε ιδιωτικά σχολεία, όπως τα στέλνουν οι έχοντες και κατέχοντες, ακόμη και αμετανόητα κορυφαία κομμουνιστικά στελέχη;
Όσοι άλλοι γνωρίζουν μαθηματικά και μπορούν -φυσικοί, χημικοί, γιατροί και άλλοι απόφοιτοι θετικών επιστημών- διδάσκουν τα παιδιά τους. Με τους άλλους, όμως, τους πολλούς, τι γίνεται; Το πρόβλημα παραμένει μεγάλο, άλυτο, μόνιμο και ψυχοφθόρο. Γι΄αυτό και γονείς και κηδεμόνες του Β΄ Γυμνασίου δημοσιοποιούν το πρόβλημα και υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας προκειμένου να δοθεί άμεση και μόνιμη λύση, κάτι το οποίο δεν γίνεται με ωρομίσθιους αναπληρωτές καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, από τους οποίους το γυμνάσιο διαθέτει πάνω από 10 και μάλιστα σε μόνιμη βάση.
Οι γονείς δεν γνωρίζουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η καθηγήτρια, ούτε στρέφονται εναντίον της ρατσιστικά, ειδικά όταν πρόκειται για θέμα υγείας. Δεν μπορούν όμως να υφίστανται ένα πρόβλημα του οποίου η. κολόνια κρατάει χρόνια και το οποίο γνωρίζουν οι πάντες, χωρίς να κάνουν τίποτα γι΄αυτό.
Κι επειδή η διεύθυνση του γυμνασίου δεν κάνει τίποτα, οι γονείς απευθύνονται στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να δώσει λύση, ώστε τα παιδιά τους να πάψουν να είναι καταδικασμένοι στη. δια βίου αμάθεια!