tromaktiko: Σε αποσαφηνιση των αρμοδιοτητων του προχωρησε ο Θ.Παγκαλος

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Σε αποσαφηνιση των αρμοδιοτητων του προχωρησε ο Θ.Παγκαλος



Ανακοίνωση στην οποία αποσαφηνίζει τις αρμοδιότητές του ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης εξέδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, παίρνοντας αποστάσεις από τις ενέργειες για νομική επιτάχυνση των επενδυτικών διαδικασιών και από τις πρακτικές της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, ο Θ.Πάγκαλος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εντάσσεται «ο συντονισμός των προσπαθειών για την απεμπλοκή επενδύσεων, ειδικότερα μάλιστα όσων επενδύσεων ενσαρκώνουν την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης».
Τονίζει ότι σε αυτό το πλαίσιο έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για την απεμπλοκή επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Επισημαίνει ότι αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι η αδειοδότηση επενδύσεων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προϋπολογισμού άνω των 2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Θ.Πάγκαλος αφήνει πολιτικές αιχμές λέγοντας: «Οι επενδυτές έχουν πλέον ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχει πολιτική βούληση».

Ομάδα του http://www.e-protasi.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!