tromaktiko: Στο πλευρό της Σακινέχ και η Γαλλία

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Στο πλευρό της Σακινέχ και η Γαλλία



“Η Σακινέχ είναι αδελφή όλων μας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, αναφερόμενος στην...

 καταδίκη σε θάνατο της Ιρανής, που κρίθηκε ένοχη για μοιχεία. Ο ίδιος σημείωσε πως η εκτέλεσή της, θα θέσει το Ιράν “στο περιθώριο των εθνών”.
“Πρέπει να πω ότι όλοι έχουμε αναστατωθεί από αυτή τη βαρβαρότητα με την οποία απειλείται η Σακινέχ”, δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, υπογραμμίζοντας πως “η διεθνής πίεση, έχει ήδη αποφέρει ένα πρώτο αποτέλεσμα”.



“Η υπόθεση δεν έχει κερδηθεί αλλά πιστεύω ότι το Ιράν και η ιρανική ηγεσία πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτή η πράξη βαρβαρότητας θα θέσει το Ιράν στο περιθώριο των εθνών”, πρόσθεσε.


Ο ίδιος τόνισε ότι και ο πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, “παρενέβη προσωπικά. Είπε ότι στο εξής είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή της και για την τύχη της. Είναι αδελφή όλων μας γιατί είναι μια γυναίκα που απειλείται από τη χείριστη των βαρβαροτήτων”.


Η 43χρονη Σακινέχ καταδικάστηκε το 2006 σε 10ετή κάθειρξη για συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της, μαζί με έναν από τους εραστές της και σε λιθοβολισμό για μοιχεία, σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές.


Ωστόσο, μετά τη διεθνή εκστρατεία για να μην εκτελεστεί η ποινή, την Πέμπτη (09/09) ανεστάλη από τις ιρανικές αρχές η εφαρμογή της και αποφασίστηκε η επανεξέταση της υπόθεσης της Μοχαμαντί-Αστιανί.


"Η ετυμηγορία όσον αφορά τις εξωσυζυγικές σχέσεις επανεξετάζεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ραμίν Μεχμανπαράστ, στο κρατικό ιρανικό αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Press TV.
 
 
Πηγή: cosmo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!