tromaktiko: Aπάντηση για τα διόδια

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Aπάντηση για τα διόδια




Ίσως θα έπρεπε να μη μπω στον κόπο να απαντήσω στον αναγνώστη σας που αναφέρεται στο θέμα των διοδίων εφαρμόζοντας το "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.Δυστυχώς στην Ελλάδα με τέτοιες νοοτροπίες πορευόμαστε εδώ και χρόνια και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ορατά σε όλους.

Εντοπίζει την "ψευτομαγκιά" όπως λέει του Έλληνα στους 20-30 (αν και τα δεδομένα από τις εταιρείες αναφέρονται σε 250.000-300.000 καθημερινά) που δεν πληρώνουν διόδια? Δεν την εντοπίζει στα φακελάκια, στα δωράκια σε εφορίες και πολεοδομίες, στα ρουσφέτια, στους μάγκες που περνάνε με κόκκινο τα φανάρια, σ αυτούς που πατάνε επί πτωμάτων για να φτάσουν ψηλά? Εκεί τη βλέπει την ψευτομαγκιά?

Προφανώς ανήκει σε αυτούς που όταν αγοράζουν μία τηλεόραση συνεχίζουν και την πληρώνουν σαν καινούργια για όλη τους τη ζωή....αυτή τη λογική εφαρμόζει στους δρόμους. Στην απίθανη περίπτωση που ξέρει μαθηματικά ας κάτσει να βάλει κάτω για πόσες διελευσεις μιλάμε από τα διόδια της Ελλάδας καθημερινά επί το αντίτιμο να μας πει ποιος δρόμος παγκοσμίως που φτιάχτηκε 1 και μοναδική φορά κοστίζει τόσο. Δηλαδή από το 1950 τι ακριβώς πληρώνουμε? Την καρμανιόλα της Κορίνθου Πατρών που θα έπρεπε να μας πληρώνουν για το ρίσκο που παίρνουμε να τη διασχίζουμε? Πόσο πια κοστίζει ο δρόμος? Πληρώνουμε λέτε για να τους φτιάξουν....τόσα χρόνια τι ακριβώς πληρώνουμε? Που λιάζονται οι δρόμοι?

Προφανώς επίσης θεωρεί ηλίθιους τους αρμόδιους στο εξωτερικό (ναι υπάρχει κόσμος και έξω από την κωλοπετινίτσα που ζουν μερικοί) που αναρτούν φωτεινές επιγραφές με το κόστος του αυτοκινητόδρομου (και όχι καρόδρομου όπως στην Ελλάδα) και μόλις εισπραχθεί το ποσό στα διόδια τα διόδια αφαιρούνται? Όχι αυτοί είναι χαζοί και εμείς έξυπνοι ε?

Είναι ψευτομαγκιά να αντιδράμε όταν μας κλέβουν μπρος στα μάτια μας και με τη συναίνεσή μας, σωστα? Ο κύριος δεν πληρώνει φαίνεται κάθε χρόνο τέλη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.Εγώ που πληρώνω τα πληρώνω για να ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ελεύθερα στη χώρα μου. Εκτός και αν κάθε φορά που αλλάζω νομό αλλάζω και χώρα οπότε πρέπει να πληρώσω είσοδο. Φόρους, τέλη κυκλοφορίας και διόδια δεκαετίες τώρα που πάνε? Δεν είναι δικό μου πρόβλημα τι τα έκαναν τα λεφτά.Εγώ τα πλήρωσα για δρόμους και θα τους χρησιμοποιώ ΕΛΕΥΘΕΡΑ όπως ορίζει το Σύνταγμα. Εκτός και αν το Σύνταγμα είναι και αυτό ψευτομαγκιά.

Όσο για το ότι θα τα πληρώσει ο κόσμος στην εφορία δεν ισχύει σε καμία περίπτωση καθώς δε μπορεί το δημόσιο να απαιτήσει τυχόν χρέη πολίτη σε ιδιώτη.Κοινή λογική είναι πέρα από νομοθεσία.

Εάν ο αναγνώστης σας πάει ποτέ του στο εξωτερικό θα δει ότι οι πολίτες εκεί απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας δρόμους και είτε πληρώνουν διόδια αλλά όχι κάθε 10 χιλιόμετρα (βλέπε Γαλλία) είτε πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας (βλέπε Αγγλία) είτε σαν τουρίστας (βλέπε Βουλγαρία) πληρώνεις 5 ευρώ εφάπαξ μπαίνοντας στη χώρα.

Λυπάμαι που τέτοιοι άνθρωποι ψηφίζουν.

Συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου αλλά θα πρέπει να μερικοί να μην χρησιμοποιοούν τη δύναμή του τρομακτικού για να παραπληροφορούν τον κόσμο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!