tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "παραβιαση ιατρικού απορρήτου των παιδιών"

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "παραβιαση ιατρικού απορρήτου των παιδιών"




Θα ήθελα να παρέμβω στη δημοσίευση του αγανακτισμένου γονέα που ωρύεται για την παραβίαση του ιατρικού απορρήτου των παιδιών από το υπουργείο παιδείας. Με δεδομένο ότι το παιδί περνά σχεδόν το 1/3 της ημέρας στο σχολείο, οι δάσκαλοι οφείλουν να ενημερώνονται για κάθε πρόβλημα υπαρκτό ή δυνητικό που μπορεί να έχει το παιδί. Πχ αν το παιδί έχει βουβωνοκήλη, μη χειρουργηθείσα, αυτό ειναι κάτι που πρέπει να γνωριζει ο γυμναστής.. Φυσικά το καρδιολογικό ιστορικό είναι κατανοητό ότι είναι απαραίτητο.. Κι ακόμα και προβλήματα όπως η ενούρηση υποδηλώνουν ένα ευάλωτο παιδί με -αν όχι σοβαρό ψυχικό πρόβλημα- σίγουρα μια αυξημένη ευαισθησία, πράγμα που απαιτεί κι από τους δασκάλους προσεκτική και ενθαρρυντική συμπεριφορά..
Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι και μόνον έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όλες αυτές οι πληροφορίες... Συμφωνώ ότι *στην Ελλάδα ζούμε* και οι συνθήκες φύλαξης αυτών των εγγράφων ίσως δεν είναι η κατάλληλες..
Αλλά ας μην αφορίζουμε αυτό που έχει σημασία, την ενημέρωση δηλαδή των ανθρώπων που περνούν τόσες ώρες της ημέρας και διαμορφώνουν με τον τρόπο τους τα παιδιά!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!