tromaktiko: Ο οριστικός Θάνατος της ορεινής Χαλκιδικής

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο οριστικός Θάνατος της ορεινής Χαλκιδικής



60.000 τόνοι ελιάς παραμένουν στα δέντρα στην Χαλκιδική. Δεν θα μαζευτούν λόγω των καρτέλ και της .. τιμής (κάτω του κόστους παραγωγής). Χιλιάδες αλλοδαποί μέρα-νύχτα πεινασμένοι στις πλατείες των χωριών.

Με τα ίδια μου μάτια είδα την καταστροφή σε μια βόλτα μου στην Ορμύλια της Χαλκιδικής. Περίπου 400 αλλοδαποί στην πλατεία του χωριού (έπαθα σοκ). Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται κάθε χρόνο για την συγκομιδή της ελιάς. Η διαφορά φέτος.. ότι δεν θα μαζευτούν οι ελιές!
Αν δεν μαζευτούν οι ελιές θα μιλάμε για την ολική καταστροφή κυρίως της ορεινής Χαλκιδικής η οποία στηρίζεται στην ελιά. Δεν είναι μόνο οι αγρότες αλλά και οι δεκάδες μεταποιητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Η δεύτερη καταστροφή θα επέλθει από τους χιλιάδες αλλοδαπούς που ήρθαν.. και θα μείνουν πεινασμένοι. Χωρίς τροφή, στέγη, αλκοόλ (στην Ορμύλια ήταν όλοι φέσι) και γυναίκα θα μετατραπούν σε έναν επικίνδυνο όχλο. Αστυνομία πουθενά, οι κάτοικοι μαντρωμένοι σπίτια τους. Δυο κοπελίτσες τόλμησαν να περάσουν από την πλατεία... και τις είδα να φεύγουν .. σφεντόνα για το σπίτι (μετά τα σχόλια.. των παρευρισκομένων).

ΞΥΠΝΗΣΤΕ πάμε για έκρηξη. Θα μείνουν πεινασμένοι και θα αρχίσουν να σπάνε σπίτια και καταστήματα. ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ δεν μπορεί να το δεί αυτό? Με δείκτη νοημοσύνης 50 μπορείς να το καταλάβεις. ΚΑΝΕΝΑ ΚΩΛΟΜΕΣΟ δεν έκανε αφιέρωμα σε αυτό!

Μιλάμε για 100% οικονομική καταστροφή .. και αναβίωση του .. Ελληνο-Αλβανικού πολέμου.. σε Ελληνικά εδάφη.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!