tromaktiko: Καταδίκες για παιδεραστία στην πολύκροτη δίκη της Κάζα Πία στη Λισαβόνα

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Καταδίκες για παιδεραστία στην πολύκροτη δίκη της Κάζα Πία στη Λισαβόνα



Ένοχοι κρίθηκαν από την πορτογαλική Δικαιοσύνη και οι επτά κατηγορούμενοι στην πολύκροτη δίκη για τη σεξουαλική...

 κακοποίηση παιδιών στο ορφανοτροφείο Κάζα Πία της Λισαβόνας. Έξι άνδρες και μία γυναίκα καταδικάστηκαν για τους συστηματικούς βιασμούς 32 αγοριών στο δημόσιο ίδρυμα τη δεκαετία του '90, σε μία υπόθεση που σοκάρει και στοιχειώνει εδώ και χρόνια την Πορτογαλία.



Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται ο Κάρλος Κρουζ, πρώην δημοφιλής και καλοπληρωμένος τηλεοπτικός παρουσιαστής ψυχαγωγικών εκπομπών στην πορτογαλική τηλεόραση, καθώς και Ζόρζε Ρίτο, πρώην πρεσβευτής.


Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι απέναντι σε εκατοντάδες κατηγορίες για βιασμούς και κακοποίηση 32 αγοριών που διέμεναν στο ορφανοτροφείο της Κάζα Πία τη δεκαετία του 1990. Τα αγόρια είναι σήμερα ηλικίας από 16 έως 22 ετών.


Ο βασικός ύποπτος ήταν ένας πρώην οδηγός της Κάζα Πία, ο οποίος αποδείχθηκε από τη Δικαιοσύνη ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά αγόρια σε εκατοντάδες περιστάσεις. Στη συνέχεια άρχισε να διακινεί τα αγόρια έναντι αμοιβής και στους πελάτες του συμπεριλαμβανόταν ο Κάρλος Κρουζ.


Η ακροαματική διαδικασία είναι μία από τις μακροβιότερες στην ιστορία της Πορτογαλίας· η δίκη κράτησε περισσότερα από πέντε χρόνια και στη διάρκειά της ελήφθησαν εκατοντάδες καταθέσεις.


Στο δικαστήριο μίλησαν θύματα κακοποίησης εξιστορώντας πώς βιάζονταν από ενήλικες σε σκοτεινά κελάρια, αυτοκίνητα και απομονωμένα σπίτια. Ένα από τα θύματα, ο οποίος σήμερα είναι 20 ετών, υπέστη τόσο βάναυση κακοποίηση που σήμερα έχει ακράτεια.


Σχεδόν όλα τα αγόρια αναγνώρισαν τους καταδικασθέντες δείχνοντάς τους με το δάκτυλο στη δικαστική αίθουσα.


Η υπόθεση του Κάζα Πία, ενός σεβαστού δημοσίου ιδρύματος με ιστορία 100 χρόνων, τα κολέγια του οποίου δέχονται παιδιά μη προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων, κλόνισε την εμπιστοσύνη των Πορτογάλων, καθώς φαίνεται ότι οι αρχές αψηφούσαν επί χρόνια τις μαρτυρίες παιδιών.
 
 
 
Πηγή: in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!