tromaktiko: «Η Ελλάδα προσφέρει τεράστια προοπτική για επενδύσεις»

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

«Η Ελλάδα προσφέρει τεράστια προοπτική για επενδύσεις»



«Η Ελλάδα έχει αλλάξει δραματικά τον τελευταίο χρόνο, καθώς μέσα σε λίγους μόνομήνες η νέα κυβέρνηση της χώρας έχει προωθήσει τις πιο φιλόδοξες δημοσιονομικέςκαι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της ευρωζώνης», τόνισε οπρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Παπανδρέου παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδροτου χρηματιστηρίου και κορυφαία στελέχη της Γουόλ Στριτ.
«Ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις μας έγκαιρα και εντός των χρονικών ορίων πουείχαν τεθεί, συχνά και πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο ξεπερνώντας τιςπροσδοκίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι «τώρα η κυβέρνησή τουεπικεντρώνεται στην ενίσχυση της ανάπτυξης και σε μέτρα που θα καταστήσουν τηνοικονομία περισσότερο ανταγωνιστική».
Παράλληλα, τόνισε πως έχει ήδη προωθηθεί η ριζική αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού συστήματος, όπωςκαι η εξυγίανση του δημόσιου τομέα, ο οποίος θα λειτουργεί πλέον με περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι προχωρά στην απελευθέρωση των αγορών προϊόντων, υπηρεσιών και εργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της φιλελευθεροποίησης της αγοράς ενέργειαςκαι των κλειστών επαγγελμάτων και εκτίμησε ότι αυτές οι διαρθρωτικέςμεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγής κατά 5% με 6%.
Επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα προσφέρει τεράστια προοπτική για επενδύσεις στιςανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως και στον τομέα των υποδομών, ενώ ανάφερε ότιμπορεί να ιδιωτικοποιηθούν ή να αξιοποιηθούν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίουτων οποίων η αξία ανέρχεται σε 270 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχείστο σύνολο σχεδόν του χρέους της χώρας.
Τέλος, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της χώρας, ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε πως εννοεί αυτά που λέει, και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τα spreads θα υποχωρήσουν και ότι καθώς όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα αρχίσουν να αποδίδουν, η Ελλάδα θα επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4595142
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!