tromaktiko: Τελευταίο τεστ: θετικό!

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Τελευταίο τεστ: θετικό!



Θετικά έκλεισαν τα φιλικά προετοιμασίας της Εθνικής γυναικών εν όψει της προετοιμασίας της για το Μουντομπάσκετ της Τσεχίας, καθώς επιβλήθηκε 79-68 στη δεύτερη αναμέτρηση επί του Καναδά στο κλειστό της Εργάνης στο Βύρωνα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά, κερδίζοντας από πολύ νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, με το ημίχρονο να κλείνει 35-30. Η επιστροφή στο παρκέ βρήκε τον Καναδά να προηγείται, τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα όμως αντέδρασαν αμέσως και με δύο τρίποντα από τις Καλτσίδου και Μάλτση έφεραν και πάλι την Ελλάδα μπροστά στο σκορ. Τα καλά ποσοστά στα σουτ και η καλή άμυνα έδωσαν τη νίκη στην ομάδα, με την Εβελίνα Μάλτση να κάνει καταπληκτική εμφάνιση και να σταματά στους 32 πόντους!


Διαιτητές: Καλδύρης - Ντάβαρης
Δεκάλεπτα: 18-11, 35-30, 55-40, 79-68
Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου, Σπανού 2, Δημητράκου 3, Χατζηνικολάου 5, Καλτσίδου 11, Μάλτση 32, Παπαμιχαήλ 7, Λύμουρα7, Σωτηρίου 2, Σούλη 10
Καναδάς (ΜακΝιλ): Φίλιπς, Γκαμπριέλε, Σαπντελέιν 8, Πιλιπάιτις 2, Σμιθ 14, Μπέκερινγκ 2, Τέιθαμ 6, Ακουνούα 18, Μέρφι 9, Τέιθαμ Τ 5, Όμπρι 2, Άνταμς 2

Μετά το τελευταίο φιλικό της Εθνικής ο Κώστας Μίσσας, δήλωσε ευχαριστημένος από το πρόσωπο που έδειξε η ομάδα: «Στον σημερινό αγώνα δείξαμε μια καλή εικόνα, παίξαμε σε ψηλό επίπεδο και στην άμυνα, χρησιμοποιήσαμε διάφορες μορφές άμυνας, ρισκάραμε και κάποιες φορές με αλλαγές άμυνα σε μία επίθεση, αλλά θα πρέπει να πάρουμε και αυτά τα ρίσκα, προκειμένου να βρούμε λύσεις στο low post. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε έχουν ψηλότερες παίκτριες, πολύ ψηλότερες παίκτριες και θα πρέπει εμείς να βρούμε ένα τρόπο να καλύψουμε αυτό μας το μειονέκτημα. Είναι πολύ σημαντικό το να πάρουμε τα ριμπάουντ, να φύγουμε μπροστά, να πάμε σε πρώτες και δεύτερες επιθέσεις, που είναι το δικό μας παιχνίδι.

Με αυτόν τον τρόπο το μειονέκτημα που έχουμε μπορεί να γίνει πλεονέκτημα, καθώς έχουμε παίκτριες που μπορούν να τρέξουν, αλλά και να σουτάρουν από μέση και μακρινή απόσταση στις ψηλές. Θα πρέπει επίσης για να το καταφέρουμε αυτό να δουλέψει η ομαδική άμυνα, να «σπρώξουμε» την μπάλα στην περιφέρεια και όχι κοντά στο καλάθι. Είναι κάτι που μπορούμε να το καταφέρουμε. Το τετράπτυχο ριμπάουντ, άμυνα, επιστροφές, λάθη είναι που πρέπει να κοιτάμε πάντα και να προσπαθούμε κάποια στιγμή με απόλυτη συγκέντρωση.

Οι περισσότεροι αντίπαλοί μας και στην πρώτη φάση έχουν ψηλές παίκτριες και θα πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά και πάνω στην τακτική, να μένουμε στο πλάνο, για να καταφέρουμε να πάρουμε κάποια θετικά αποτελέσματα».

Από τη μεριά της η Τούλα Καλέντζου, τόνισε: «Παίξαμε σίγουρα καλύτερα από χθες. Η εικόνα μας ήταν πολύ διαφορετική προς το καλύτερο. Δουλέψαμε αρκετά καλά στην άμυνα που ήταν πολύ σημαντικό, για να καταφέρουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και κάποια στιγμή να βρούμε ρυθμό. Ήταν το τελευταίο φιλικό και σίγουρα είναι πάντα θετικό να κλείνεις την προετοιμασία σου με μια καλή εμφάνιση, γιατί την «κουβαλάς» μαζί σου.

Ξέρουμε ότι δεν έχουμε εύκολο έργο, αλλά δεν έχουμε σκοπό και να πάμε για βόλτα στην Τσεχία. Και στο Ευρωπαϊκό μάλλον κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα φτάσουμε τόσο ψηλά, αλλά τα καταφέρουμε. Παιχνίδι παιχνίδι θα προχωρήσουμε πάλι, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε κάποια καλά αποτελέσματα. Δύο νίκες στην πρώτη φάση αρχικά για να προχωρήσουμε και στη συνέχεια. Έχουμε δυνατούς αντιπάλους, έχουμε όμως και στόχους.

Η πρεμιέρα είναι με τις ΗΠΑ, αλλά ίσως να είναι καλύτερο, γιατί είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που μπορεί να μας βάλει άμεσα στο κλίμα της διοργάνωσης. Το σίγουρο είναι ότι σε ένα τόσο σημαντικό ραντεβού, θέλουμε να ανταποκριθούμε και να δώσουμε το καλύτερο δυνατό».

Αναλυτικά τα φιλικά προετοιμασία:Τουρνουά στην Ισπανία

2/9 Ελλάδα-Ισπανία 39-80
3/9 Ελλάδα-Γαλλία 70-58
4/9 Ελλάδα-Λευκορωσία 79-62



Φιλικά στην Τσεχία

8/9 Ελλάδα-Τσεχία 70-70
9/9 Ελλάδα-Τσεχία 61-110
10/9 Ελλάδα-Τσεχία 56-62
Φιλικά στην Ελλάδα

13/9 Ελλάδα-Ρωσία 62-73
14/9 Ελλάδα-Ρωσία 73-81
15/9 Ελλάδα-Ρωσία 59-70
18/09 Ελλάδα - Καναδάς 55-49
19/09 Ελλάδα - Καναδάς 79-68
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!