tromaktiko: Χωματερές και πρόστιμα

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Χωματερές και πρόστιμα



Τη στιγμή που ξεμένουμε από χρήματα, τη στιγμή που μας κόβουν από παντού, φαίνεται οτι σε κάποιους δεν τους καίγεται καρφί και μας οδηγούν να πληρώνουμε απίστευτα πρόστιμα.
Μιλάω για τις χωματερές. Όσοι από τους αναγνώστες έχουν την ατυχία να έχουν στην περιοχή τους, ξέρουν για τι μιλάω.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το ξέρετε οτι για τις παράνομες χωματερές θα πληρώσουμε πρόστιμο περίπου 2.000.000 ευρώ και 200.000 ευρώ ανά ημέρα παράβασης; Σε ένα έτος υπολογίστε λεφτά που πετάμε...
Στα Καλύβια εδώ και 30 χρόνια έχουμε ανεξέλεγκτη χωματερή, περίπου 100 στρεμμάτων, στην οποία κάθε μέρα ρίχνουν 120-150 τονους απορρίματα. Και συνεχίζουμε να τρώμε πρόστιμα, συνεχίζουμε να ρυπαίνουμε, να μολύνουμε το περιβάλλον.
Υπάρχουν και πολλές άλλες χωματερές στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα, στην Κερατέα και το Λαύριο. Τι κάνει η πολιτεία για αυτές τις ανεξέλεγκτες χωματερές; Τι κάνουν οι δήμαρχοι των περιοχών; Γιατί να πληρώνει η χώρα τόσα λεφτά επειδή κάποιοι παίζουν παιχνίδια; Τι γίνεται με την προστασία του περιβάλλοντος; Τα λέει κανείς αυτά, τα προσέχει, ή πάλι τα προσέχουν μόνο προεκλογικά; Τι κάνουν οι δήμαρχοι τα τελευταία 30 χρόνια; Ας μου απαντήσει κάποιος.
Πάνω από 200 τόνοι σκουπιδιών θάβονται και καίγονται καθημερινά στην Ανατολική Αττική, σε περίπου 230 στρέμματα.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Τι σημαίνει για το περιβάλλον; Ρύπανση των υπογείων υδάτων, έκλυση καρκινινογόνων διοξίνων, πρόκληση πυρκαγιών κ.ά.
Και τι μας λέει ο δήμαρχός μας; Να τους αφήσουμε, λέει, να κάνουν μόνοι τους την διαχείριση των σκουπιδιών. Τόσα χρόνια κ. Φιλίππου τι κάνετε;

 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!